1.2 C
Timișoara
sâmbătă 23 noiembrie 2024

#PanamaPapers: Familia Rothschild implicată în cel mai mare scandal mafiot din istoria omenirii

Cel mai mare scandal de evaziune fiscală din istoria omenirii, Panama Papers, cea mai spectaculoasă incursiune în lumea obscură a finanțelor offshore, este abia la început.

Cum se știe, mai mult de 11,5 milioane de înregistrări financiare și juridice, care datează de aproape 40 de ani, conturează o structură secretă în care totul este permis, crima și corupția fiind elementele centrale.
Cele peste 214.000 de societăți offshore înregistrate în 21 de paradisuri fiscale, pentru clienți proveniți din peste 200 de țări și teritorii, implică – la o primă strigare – 12 șefi de stat, 140 de politicieni și funcționari publici din întreaga lume, 33 de persoane și companii de pe lista neagră a guvernului SUA.
Dar și peste 500 de bănci, filiale și sucursale, care au creat mai mult de 15.000 de companii offshore.

panamapapers banciÎn Top 10 al băncilor făcut public de Panama Papers se află și (se putea altfel?) Rothschild Trust Guernsey Limited…

Rothschild și Rockefeller nu sunt doar două dintre cele mai bogate și influente familii din lume, ci fac parte din aproape toate legendele (și nu numai) în ceea ce privește conspirațiile mondiale și noua ordine mondială.

Așadar, banca implicată în scandalul mondial Panama Papers, Rothschild Trust Guernsey Limited, aparține familiei Rothschild, o dinastie europeană de origine iudaico-germană, care a întemeiat case bancare și financiare europene începând cu sfârșitul secolului al XVIII-lea.
Cinci linii din ramura austriacă a familiei au făcut parte din nobilimea austriacă, fiind numiți baroni ereditari ai Imperiului Habsburgic de către împăratul Francisc al II-lea în 1816, spune Wikipedia.
O altă linie, din ramura britanică a familiei, a fost ridicată la nivelul nobilimii britanice la cererea reginei Victoria.
În anii 1800, familia era considerată a fi de departe posesoarea celei mai mari averi private din lume, precum și de departe detinatoarea celei mai imense avutii din istoria lumii moderne.
În prezent, afacerile familiei Rothschild sunt la o scară mai mică decât cele din timpul secolului al XIX-lea, deși cuprind o gamă diversă de domenii, printre care gestionarea privată a activelor, consultanță financiară, agricultura mixtă, vinicultură și acțiuni de caritate.

Primul membru al familiei despre care se cunoaște că a folosit numele „Rothschild” a fost Izaak Elchanan Rothschild, care s-a născut în 1577.
Numele înseamnă „Scut Roșu” în germana veche.
Ascensiunea familiei pe plan internațional a început în 1744, odată cu nașterea lui Mayer Amschel Rothschild în Frankfurt am Main, Germania.
Era fiul lui Amschel Moses Rothschild (n. circa 1710), un schimbător de valută care făcea afaceri cu Prințul de Hesse.
Născut în ghetoul numit „Judengasse” sau Aleea evreiască din Frankfurt, Mayer a întemeiat o casă de finanțe și și-a extins imperiul prin instalarea tuturor celor cinci fii ai săi în cele mai importante cinci centre europene financiare pentru a conduce afacerea, mai spune Wikipedia.
Stema familiei Rothschild conține un pumn care strânge cinci săgeți simbolizând cele cinci dinastii stabilite de cei cinci fii ai lui Mayer Rothschild, ca o referință la Psalmul 127: „Ca săgețile în mâinile unui războinic”…

Citește și…
ȘOCANT. O mafie mondială cu șefi de stat, politicieni de rang înalt, miliardari și celebrități…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Misiunea economică a CCIA Timiș în China, excelent prilej de internaționalizare a afacerilor românești

În perioada 13 – 23 octombrie 2024, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a organizat o nouă misiune economică în Republica Populară Chineză,...

Conferinţa internaţională „1989, anul revoluţiilor europene în memoria colectivă” 22.11 – 23.11.2024

21 noiembrie 2024 18.00 – 19.00 vizită la Memorialul Revoluţiei 22 noiembrie 2024 Sala Adam Müller Guttenbrunn Sesiune de comunicări I – Moderator: Gino Rado şi Virgiliu Bârlădeanu 9,30...

Citește și :