Un autodidact din Caraș-Severin spune, de ani de zile, că deţine secretul unei metode prin care se pot câştiga zeci sau sute de mii de lei. Descoperirea lui, afirmă reşiţeanul, poate fi aplicată cu succes la 6 din 49, la 5 din 45 şi la alte asemenea tipuri de jocuri de noroc.
Ioan Maximian Daia, originar din localitatea cărăşeană Căvăran, ofiţer de infanterie în rerzervă, a devenit aproape celebru (e drept, în cercuri restrânse) prin cercetările sale autodidacte din domenii precum filosofia, logica şi istoria. Concluziile la care a ajuns, scriind zeci de volume (din care numai două publicate, restul găsindu-se în manuscris) sunt năucitoare pentru bunul-simţ comun. Bănăţenii, de pildă, sunt urmaşii atlanţilor, pe teritoriul nostru există mai mulţi sfincşi megalitici, alături de vestigii troiene şi atlante, de cimitire sacre, de oseminte uriaşe, Semenicul are nenumărate taine antice şi multe alte elemente care leagă Banatul şi Caraş-Severinul de Grecia antică.
Unul dintre punctele forte ale prolificului cărăşean, care a adoptat drept motto al activităţii sale, „Lâna de aur o găsim numai pe oile noastre“, este un sistem matematic de câştig garantat la loto. Daia a realizat un studiu pe care-l pretinde fundamental în domeniu, în urma a trei decenii de cercetare în ceea ce numeşte el loteristica matematică. Sistemul poate aduce, susţine Maximian Daia, milioane de lei Loteriei Române, bugetului de stat şi, desigur, celor care joacă. Studiul fundamental în domeniu al lui Ioan Maximian Daia se întinde pe parcursul a nu mai puţin de 30 de volume intitulate „Bazele matematice academice ale loteriei româneşti şi universale“, volume care cuprind de fapt variante simple sau combinate, ce pot oferi oricând, afirmă autorul, 13 rezultate exacte. Daia susţine că posibilităţile de câştig sunt garantate şi nelimitate. A trimis metodele sale, cu câţiva ani în urmă, OSIM-ului pentru a fi înregistrate, parlamentului, guvernului şi preşedinţiei. A şi publicat douã volume, „Cartea norocului şi a câştigurilor garantate în loterie“, Editura Cugetul Românesc, Timişoara, 1990, şi „Sorocul bănăţean. Academic loto. Câştiguri garantate“, Editura Pater Princeps, Timişoara, 1997.
Dar, Ioan Maximian Daia nu s-a oprit aici. El a conceput şi un Sistem social-economic naţional pentru sprijinirea financiară permanentă a tuturor defavorizaţilor şi bugetarilor din România, proiect ce poate fi, susţine autodidactul, începutul sfârşitului sărăciei în România. Daia mai vede necesară înfiinţarea unui centru sau a unei agenţii naţionale de consultanţă loto, cu filiale de specialitate în judeţe. În treacăt fie spus, însă, Compania Naţională Loteria Română nu e, totuşi, interesată să aibă prea mulţi câştigători, de aceea ideile cărăşeanului s-ar putea să nu aibe aplicabilitate în următorii ani. Ioan Maximian Daia arată că metoda sa se poate aplica la jocurile 6 din 49, joker 5 din 45, cu un algoritm de câştig garantat de trei numere, dar şi la Pronosport, cu 13 numere garantate săptămânal.
Întrebarea care se pune, firesc, şi pe care i-o adresează mulţi acestui autodidact pasionat de loterie, este de ce nu foloseşte acele combinaţii de câştig pentru el însuşi? De obicei, Daia răspunde că nu are bani pentru a juca variantele necesare. Poate dintr-o anume superstiţie, poate din alte motive, cărăşeanul nostru nu s-a îmbogăţit la loterie. Le-a furnizat, însă, altora secretele sale şi, susţine el, când respectivii au câştigat sume destul de importante la loto, n-au venit niciodată să-şi arate recunoştinţa. Ioan Maximian Daia n-a făcut un capăt de ţară din asta. El e convins că, cineva, într-o bună zi, va lua potul cel mare folosindu-se de metodele sale de calcul.
Ioan Maximian Daia, omul potrivit la locul potrivit, atlant intre atlanti.
Eu as fi curios sa aflu de cate ori a castigat el la loto daca de atatia ani tot lucreaza la teorii loteristice…
Tot felul de rataciti!!!