Cei demni de respect şi de admiraţie trebuie să primească recunoaştere publică, cu voce tare. Această-i misiunea pe care şi-o propune proiectul Merito care, zilele trecute, a premiat 10 dintre cei mai buni profesori, adevărați stâlpi ai societății, într-o festivitate publică desfăşurată la Mariott din Bucureşti. Printre premiați am remarcat și un dascăl din Timișoara: Simona Ivașcu, profesor de fizică la Liceul ”Grigore Moisil”. Simona Ivașcu este un produs 100% al școlii timișorene de fizică, fiind absolventa Universității de Vest din Timișoara.
Daniela Ceredeev, Dan Solcan, Genelia Petrescu, Vasile Solcanu, Daniela Lică, Mariana Rusu, Cătălina Cocan, Adriana Berindeie, Simona Ivaşcu şi Dumitrel Toma, sunt cei 10 profesori de nota 10, premiaţi în gala celor mai iubiţi profesori.
În România există 7.000 de şcoli şi 50.000 de oameni de afaceri. Dacă 7.000 dintre aceştia ar adopta câte o şcoală, multe din problemele financiare ale învăţământului ar fi rezolvate, afirmă Măriuca Talpeş iniţiatoarea acestui proiect care acum se află la ediţia a două.
Gala Merito este o iniţiativa pornită de la un grup de 50 de antreprenori, care au decis să aducă în faţă şi să premieze profesorii exemplari, aceia care schimbă România în bine pentru eternitate.
Proiectului MERITO îşi propune creşterea aprecierii publice pentru meseria de profesor. Este al doilea an consecutiv când sunt premiaţi 10 profesori, aleşi din cele 200 de propuneri făcute. Sunt profesori din învăţământul preuniversitar public, de la învăţământul anteprescolar până la învăţământul postliceal, care sunt încă în activitate, fără funcţii de conducere în şcoală. Cele mai îndrăgite discipline, şi profesorii premiaţi anul acesta sunt: istoria, filosofia, biologia, fizică, informatică, limba română şi engleză.
Proiectul Merito este o iniţiativa a Fundaţiei Romanian Business Leaders (RBL) care numără peste 300 de antreprenori şi şefi de companii din România care, de aproape doi ani, lucrează voluntar în proiecte concrete de antreprenoriat social, generate de ei, în domeniile EDUCAŢIEI, CULTURII ANTREPRENORIALE şi BUNEI GUVERNĂRI.
Sursa: hotweek.ro
Si profesorii,dascălii din mediul rural sunt tot atât de buni sau deseori mai buni decaât cei numiți în acest proiect doar că sunt marginalizați ostentativ ,nimeni nu dorește să analizeze munca istovitoare si rezultatele obținute tocmai pentru că sunt apostoli într-un sat oarecare din România.