La Opera Națională din Timișoara s-a desfășurat vineri ce-a de-a VIII-a ediție a Galei Premiilor UVT.
Cu ocazia evenimentului, Universitatea de Vest din Timișoara a premiat personalitățile care au adus o contribuție deosebită mediului academic. S-au acordat 6 premii, cu o valoare materială de 5. 000 de lei.
Marilen Pirtea, rector al Universității de Vest din Timișoara, consideră că premiile UVT pentru merite academice reprezintă atât o recompensă materială, cât și sentimentală. „Aceste premii recompensează eforturi. Ele reprezintă și o motivație pentru viitor. An de an, alte generații de cercetători, profesori sau tineri studenți primesc aceste premii. Cu siguranță premianții care se pregătesc pentru ediția de anul viitor, un important an de Capitală Europeană a Culturii, depun deja eforturi semnificative(…).”, declară Marilen Pirtea.
Premiile s-au acordat pentru activitatea din anul precedent. Au fost decernate premii pentru activitate academică deosebită în domenii precum cele ale științei, artei sau sportului. S-au acordat și alte distincții speciale, cum ar fi premiul „Studentul Anului”, obținut de Velibor Mladenovici, doctorand la Facultatea de Sociologie și Psihologie din cadrul UVT sau premiul „Ioan Ciurea”, dobândit de cercetătorul din cadrul Laboratorului de Creștere a Cristalelor de la UVT, Ioan Sârbu.
Premiul „Alumnus”, a fost acordat pentru realizările deosebite, succesul pe plan național și internațional, care sporește renumele Universității de Vest din Timișoara. Acest premiu a fost câștigat de Horea Popescu, fost absolvent al UVT, actual managing partner al unei cunoscute firme internaționale de avocatură, cu sediul în București. De asemenea, diplomatul timișean Darius Florentin Jumanca, membru al clubului caritabil Rotary, a primit premiul „Sever Bocu” pentru Implicare Civică și Socială pentru restaurarea a două clădiri istorice din oraș.
Seara a fost marcată și de trei momente muzicale care au dus publicul cu gândul la atmosfera anilor ‘30. În timpul Galei au fost interpretate două fragmente din opereta „Bal la Savoy”, compusă de Paul Abraham. Publicul iubitor de muzică clasică a avut ocazia să asiste și la un concert de flaut al trupei Romanian Flute Ensemble. Momentele muzicale au fost oferite de Facultatea de Muzică și Teatru a Universității de Vest.
Cu ocazia decernării premiilor, fiecare din laureații Galei a susținut un discurs încărcat cu momente personale, iar la finalul serii, o parte dintre aceștia au împărtășit, în cadrul unui interviu, impresiile lor cu privire la obținerea premiilor, dar și sfaturile pe care le au pentru studenții aflați la început de drum.