1.2 C
Timișoara
sâmbătă 23 noiembrie 2024

O primărie a unui mare oraș din vestul țării anunță disponibilizări: 150 de oameni vor pleca acasă – video

Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că reducerile de personal ar putea să înceapă din luna februarie. 150 din cei aproximativ 800 de angajați ar putea fi concediați.

”În jur de 150 de persoane pleacă, în condițiile în care vom primi avizul Agenția Națională a Funcționarilor Publici. Fondul de salarii aferent lunii noiembrie 2017, achitat în luna decembrie, a fost de 3.415.000 de lei, iar în noiembrie 2016 a fost de 1.773.000 de lei. Această aproape dublare a fondului de salarii vine din două componente: din creșterea nivelului salarizării, conform legii și din numărul mai mare de angajați. La un fond de salarii de aproape 10 milioane de euro pe an am considerat că eu ca primar nu pot să îmi asum ca în 2018 să plătesc din taxele și impozitele devenilor într-o proporție covârșitoare salarii pentru angajați”, a spus primarul Florin Oancea.

Și de la Poliția Locală ar urma să fie concediați oameni.

”Poliția Locală, unde sunt 112 persoane, norma de hrană alocată în 2017 a fost de 120.000 de lei pe lună. Mi-au solicitat să le dăm norma de hrană și pentru 2018. Le-am spus că salariile sunt mai mult decât rezonabile, eu norma de hrană nu o mai dau, cu riscul de a mă da în judecată. Sunt 112 persoane, legea spune un polițist la o mie de locuitori, ar fi trebuit să fiți maxim 70. Le-am transmis: 70 veți rămâne, cum spune legea, pe noua organigramă”, a mai declarat primarul.

În prezent, Primăria Deva are 843 de angajaţi. 665 dintre ei își primesc salariile din bugetul local, iar 178 figurează în organigrama instituției, însă sunt plătiți din fondul bugetului de stat.

Conform reprezentanților instituției, fondul de salarii este de aproximativ 10 milioane de euro pe an și se dorește o scădere a sumelor cu peste trei milioane de euro.

”Am lucrat în această lună la o nouă organigramă a Primăriei. Între Crăciun și Anul Nou am trimis organigrama la ANFP București spre avizare. În momentul în care se va aviza, aici nu depinde de noi, poate să dureze mai puțin de 30 de zile sau mai puțin. Am s-o fac publică, o lansăm în dezbatere publică și apoi o supun prin proiect de hotărâre votului Consiliului Local pentru a deveni operațională. Noua organigramă este mult mai suplă față de cea care este în prezent”, a precizat edilul.

Acesta susține că a identificat, în cadrul instituției pe care o conduce, compartimente în care numărul angajaților este insuficient, între care Compartimentul de Urbanism, unde architectul șef a demisionat din motive personale, iar în prezent acolo lucrează doar trei oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

În premieră Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara intră în clasamentul instituțiilor românești

A apărut cel mai nou metaranking al instituțiilor românești de învățământ superior, realizat pe baza rezultatelor lor în cele mai importante clasamente internaționale în...

Primii fulgi de nea se aștern peste Banat

După o săptămână de vreme rece, ploi și vijelii, în această după-amiază a început să ningă, însă cu lapoviță. Primii fulgi de zăpadă se...

Citește și :