O parte dintre locuitorii unui oraș mare din vestul țării, năpăstuiți de soartă! Ce li se întâmplă!

444

Ca și cum canicula, întreruperile de apă caldă, șobolanii din centrul orașului, mirosul insuportabil de gunoi nu ar fi fost de ajuns, de câteva zile, locatarii de pe strada Vaslui din Micalaca se confruntă singuri și disperați cu o invazie de purici. Este suficient să te plimbi prin zonă și te vei trezi cu pielea sau hainele pline de zeci sau chiar sute de purici. Este un coșmar pentru cei care locuiesc în zonă.

Aceștia au sesizat în urmă cu o săptămână primăria solicitând intervenția acesteia. Reacția administrației? Li s-a părut prea banală problema și chiar amuzantă motiv pentru care nu au intervenit în niciun fel. Disperați, locatarii din zonă au sesizat presa și au revenit cu sesizarea la primărie, invitând un reprezentant al administrației la fața locului… Se pare că vizita soldată cu un atac masiv al puricilor asupra reprezentantului oficial, a făcut credibilă sesizarea astfel încât, în aceste momente, primăria caută disperată soluții.

Acțiunea de dezinsecție, teoretic, trebuie efectuată de o societate specializată și autorizată în acest sens sau de către firma de salubrizare dacă are în obiectul de activitate autorizat acest cod și toate avizele și autorizațiile necesare.

E strict problema administrației să găsească o soluție legală și nici nu mai contează pentru locatari dacă acțiunea va fi întreprinsă de POLARIS M HOLDING sau de către noua societate de salubrizare a municipiului, RER Ecologic… Din câte am putut afla până la această oră, RER Ecologic nu poate presta legal această activitate. În acest context, administrația a solicitat intervenția societății POLARIS M HOLDING pentru rezolvarea problemei.

Cauzele apariției și răspândirii acestora pot fi multiple și, până la această oră nu au fost identificate și eradicate. Pe lângă animalele de companie sau chiar rozătoarele care au invadat orașul, praful și lipsa de igienă stradală, în condiții de temperaturi ridicate, sunt cu siguranță cauza principală a acestei invazii halucinante.

Ce boli pot transmite puricii?

Pe lângă faptul că sunt enervante mușcăturile de purici, acestea pot transmite și boli. Pot transmite chiar și alți paraziți oamenilor și animalelor. Larvele de purici se hrănesc cu ouă de tenii. Odată înghițite, teniile încep să se dezvolte în intestinul puricilor. Oamenii, în special copiii, pot contacta infecții cu tenii, în cazul în care înghit purici în timp de mângâie animalele de companie.

Ciupiturile de purici la copii

În ceea ce îi privește pe copiii mici, care se târăsc pe podea și se joacă pe jos, există o probabilitate mai mare să fie mușcați de purici.

Iar dacă cel mic a fost ciupit de purici, apar umflături mici, grupate într-un grup de două sau trei. În cazul unei infecții, copilul are mai multe grupuri de mușcături. Ciupiturile pot fi în jurul articulațiilor copilului, cum ar fi pe genunchi sau glezne. Pișcăturile de purici se pot infecta când copilul zgârie sau taie pielea din jurul acestora. Pentru a preveni infecțiile, trebuie tăiate unghiile celui mic. De asemenea, trebuie să se spele bine pișcăturile cu apă și săpun. Se poate pune și o compresă rece pe acestea, pentru a reduce mâncărimile.

Sugarii sunt supuși riscului suplimentar de apariție a alergiilor. Unii copii sunt alergici la proteinele regăsite în saliva puricilor. Acest lucru determină o reacție alergică, afectând o zonă mai mare de piele. Ciupiturile sunt înconjurate de un halou roșu și umflături. În cazul mai multor ciupituri, acestea pot fuziona, umflând o mare parte a zonei. Dermatita alergică apare mai des la copii decât la adulți.

Sursa: Critic Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.