O nouă recunoaștere internațională pentru un profesor timișorean de la Politehnică

353

Calitatea corpului academic al Universității Politehnica Timișoara a fost întotdeauna la nivel înalt. O nouă confirmare internațională în acest sens a venit recent din partea Societății Europene de Integritate Structurală. Cu ocazia conferinței ”22nd European Conference on Fracture”, desfășurată la Belgrad, Serbia, s-a ales prin vot noua conducere a Societății Europene de Integritate Structurală (European Structural Integrity Society, ESIS), prof.dr.ing. Liviu Marșavina, de la Facultatea de Mecanică a UPT fiind unul dintre cei doi vicepreședinți aleși.

Președinte este prof. Francesco Iacoviello, Italia, iar cel de-al doilea vicepreședinte este prof. Aleksander Sedmak, Serbia.

Profesorul Liviu Marșavina a avut o contribuție majoră pentru afilierea Asociației Române de Mecanica Ruperii (ARMR) la ESIS. Este membru ESIS și reprezentantul României în ESIS din anul 2006, a participat la toate conferințele europene de rupere (European Conference on Fracture) organizate la Alexandropolis (Grecia) în 2006, Brno (Republica Cehă) în 2008, Dresda (Germania) 2010, Kazan (Rusia) 2012, Trondheim (Norvegia) 2014, Catania (Italia) 2016 și Belgrad (Serbia) în 2018. Din anul 2014 este co-președinitele comitetului tehnic dedicat educației (TC13: Education) al ESIS.

Societatea Europenă de Integritate Structurală (European Structural Integrity Society, ESIS) este o organizație non profit care are ca scop operarea în condiții de siguranță a componentelor, structurilor și materialelor inginerești. Este structurată în 17 comitete tehnice și are 25 țări afiliate printre care și România. ESIS este asociată cu Elevier pentru publicarea unor numere speciale ale jurnalelor Engineering Fracture Mechanics, International Journal of Fatigue, Theoretical and Applied Fracture Mechanics și Engineering Failure Analysis, precum și pentru editarea Proceedia Structural Integrity.

Conducerea ESIS este asigurată de un Comitet Executiv coordonat de un Președinte și doi Vice Președinți, aleși prin votul reprezentanților naționali și ai președinților comitetelor tehnice pentru un mandat de 4 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.