O metodă de refacere după „burnout” se naște în cadrul programului Grow – Timișoara Capitală Culturală

100

Apelul de înscrieri pentru participarea la Retreat-ul cultural Common Ground se prelungește cu încă o săptămână, până pe 30 august. „Common Ground” propune un reatreat pentru lucrători culturali, plecând de la nevoia de grijă, regenerare și reparare.

Proiectul este derulat de către Asociația WeWilder, în parteneriat cu WWF Romania, British Council, Asociația Culturală Plai și Green European Foundation.
Pe parcursul a 4 zile ale lunii septembrie, 10 actori culturali din Timișoara vor parcurge un traseu experiențial care include imersiune în natură, sesiuni pe teme de sustenabilitate profesională și comunitară în cultură și momente de mișcare sau răgaz și contemplare, alături de invitați din țară și străinătate. Scopul programului este să ofere cadrul și instrumentele pentru ca participanții să intre într-un proces colaborativ de regenerare și eficientizare a resurselor, pentru anii viitori.
Din agenda zilelor: recunoașterea semnelor din natură alături de Georg Messerer (Germania), sesiune de introducere în protocolul de grijă reciprocă The Hologram, creat de Cassie Thornton, o sesiune practică condusă de Megan Williams de la Can Arts (Marea Britanie). Într-un final, contribuțiile și gândurile vor fi coagulate într-o sesiune de reflecție și conectare cu comunitatea locală condusă de facilitatoarea Rucsandra Pop. Programul va fi asezonat cu sesiunile zilnice de activare corporală facilitate de Mădălina Dan, cu momente de respiro, excursii sau alte activități spontane.

„Timișoara este Capitală Culturala Europeană în 2023, după un proces de șapte ani de angrenare, capacitare și implicare a comunității culturale din zonă. Actorii scenei creative din Timișoara au lucrat și pentru a recupera urmele pe care pandemia și un război în vecini le-au lăsat. E un an dificil pentru lucrătorii culturali din Timișoara. Acesta este motivul pentru care le propunem primul retreat cultural Common Ground, în inima naturii, în campusul WeWilder”, spun organizatorii.

Timișoara a plasat în sfârșit arta și cultura în prima linie, acolo unde ne doream de mult să fie, dar asta a venit și cu niște costuri. Common Ground își propune să se uite la munca enormă care stă în spatele acestei magii, la felul în care cultura poate aduce bunăstare, dar poate și să îi și coste pe cei care au fost angrenați în această mașinărie de produs evenimente și proiecte.
Selecția celor 10 participanților se va face de către echipa curatorială a proiectului, formată din Alina Floroi, Ioana Hogman, Oana Mondoc, Rucsandra Pop și Cristiana Tăutu, pe baza reprezentativității la nivelul comunității culturale timișorene și a diversității de arie culturală, gen sau vârstă. Costurile pentru deplasare, cazare și masă pentru participanți vor fi acoperite de către programul Grow, iar participarea este necesară pe durata întregului program.

Doritorii se pot înscrie aici: https://pandalabs.typeform.com/to/bDyJIMU4.
Rezultatele vor fi anunțate la începutul lunii septembrie pe mail și pe paginile de social media ale WeWilder.
Mai multe despre Common Ground găsiți aici: www.wewilder.com/CommonGround
Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin buget de la Ministerul Culturii.
WeWilder este aripa de economie verde a WWF Romania în Armeniș, inițiativă începută în urma resălbăticirii zimbrilor. Pe lângă rolul său de punct de plecare către experiențe în natură, WeWilder este un loc de cercetare și dezvoltare a ideilor legate de sustenabilitate, adresat organizațiilor și companiilor mici.
Aflați mai multe despre WeWilder aici: www.wewilder.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.