„Nu lucrați cu ei, sunt hoți”. Cum s-a răzbunat managerul unei firme din Timișoara pe un client rău platnic

1295

Fiul patronilor unei firme de transport din Timişoara a cerut în instanţă daune morale de 50.000  de lei unei fime colaboratoare (în solidar cu managerul şi o salariată a firmei) după ce aceştia au arătat pe Facebook că firma parteneră nu şi-a onorat obligaţiile din contract.

Totul a pornit de la o factură neachitată. Firma la care lucrează cei doi este una mică, SRL, având ca obiect de activitate transportul rutier de marfă, majoritatea comenzilor fiind preluate de pe bursele de transport marfă interne şi externe. În luna februarie 2018 a preluat o comandă de la transportatorul P., tot o societate cu răspundere limitată.

În urma efectuării cursei, managerul primului SRL a emis factura de plată către cealaltă firmă, plata având ca termen 45 de zile de la emiterea documentului.
Factura n-a fost plătită, iar managerul firmei păgubite a postat pe Facebook o fotografie a fiului patronilor celeilalte firme în care apărea alături de o fostă profesoară, însoţită de următorul mesaj: „P. Timişoara Romania au fost excluşi de pe bursa de transport mărfuri (…) Nu lucraţi cu ei, sunt hoţi. Nu îşi plătesc facturile de transport, sunt foarte mulţi transportatori care nu îşi primesc banii. ATENTIE !!!”.
Fiul patronului firmei denigrate i-a dat în judecată, cerând daune de 50.000 de lei pentru vătămarea dreptului la reputaţie şi obligarea pârâţilor să publice hotărârea instanţei pe pagina personală de Facebook şi LINKEDIN. Între timp, postările denigratoare au fost şterse, dar procesul a mers mai departe.
În cererea depusă în instanţă, reclamantul a motivat că „a devenit subiect de glumă răutăcioasă sau cu anumite aluzii de la apariţia acelei fotografii, însoţite de comentarii la firma la care lucrează, i-a fost diminuat şi salariul, până în prezent nerevenind la salariul iniţial. Prin postarea pozei alături de comentariile defăimătoare, i-a fost creat un prejudiciu de imagine, care i-a creat totodată şi o stare de stres, permanent gândindu-se că oricare dintre persoanele care au vizualizat aceste postări şi-au schimbat părerea despre persoana sa şi în mod special doamna O. L. (doamna din fotografie)”, după cum se arată în considerentele deciziei Judecătoriei Timişoara, pronunţată la sfârşitul anului trecut.
Pârâţii s-au apărat explicând că au preluat fotografia de prezentare a societăţii de pe pagina ei de Facebook, pe care se poate vedea antetul firmei .
„Faptul că reclamantul şi dna O.L apar în fotografia de reclamă a firmei, însemnă că cei doi au acceptat să fie imaginea acestei firmei. Comentariul respectiv nu făcea referire, nici la reclamant nici la doamna din fotografia de prezentare a acestei firme ci doar la P. SRL”, după cum se arată în considerentele aceleiaşi decizii.
sursa – adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.