Nu le plac centrele sociale! Care sunt locurile preferate de cerșetorii din Timișoara?

235

Oamenii străzii le dau bătăi de cap polițiștilor locali! Deși, potrivit reprezentanților Poliției Locale Timișoara, acțiunea de depistare și preluare din stradă a cerșetorilor continuă, oamenii legii spun că mulți dintre aceștia se reîntorc în locurile de unde sunt ridicați.

Ei preferă să doarmă in locuri neadecvate cum ar fi parcurile sau stațiile de transport în comun, în loc să rămână la centrele sociale, unde au asigurat un pat și masă.

,,Spre exemplu, cetățenii au sesizat că în mod frecvent că o femeie doarme în stația RATT Dâmbovița, de fiecare dată aceasta fiind preluată de polițiștii locali și dusă pe str. Telegrafului unde beneficiază de servicii sociale. Cu toate acestea, de fiecare dată femeia se întoarce în același loc.”, spun cei de la Poliția Locală Timișoara.

În ultima săptămână, polițiștii locali au depistat un număr de 37 de persoane în zone precum str. C. Brediceanu/H. Coandă, Calea Șagului, Parcul Petofi Sandor, Gara de Nord, Piața Libertății, str. V. Lucaci, Calea Sever Bocu, C. Martirilor/Mareșal Ctin Prezan, Piața Victoriei, C. Aradului/Miresei, str. Fructelor, Piața 700, Bdul Dâmbovița.

O parte dintre cei depistați și-au făcut un obicei din a sta în stațiile mijloacelor de transport în comun, cum sunt cele din zona Dâmbovița, Piața 700 și Gara de Nord. De fiecare dată, polițiștii locali iau măsurile legale de preluare din stradă, majoritatea dintre cei depistați fiind aduși de mai multe ori la sediul Poliției Locale pentru introducerea în baza de date, după care au fost predați centrului social de pe str. Telegrafului.

Din punct de vedere legal, conform Legii 155/2010 a poliției locale, polițiștii locali acționează pentru identificarea cerșetorilor, a copiilor lipsiți de supravegherea și ocrotirea părinților sau a reprezentanților legali, a persoanelor fără adăpost și procedează la încredințarea acestora serviciului public de asistență socială în vederea soluționării problemelor acestora, în condițiile legii. Nici Poliția Locală, nici serviciile sociale nu au bază legală pentru a-i obliga să stea în centre, pentru a nu mai fi întâlniți pe stradă. Cu toate acestea, se acționează permanent pentru preluarea persoanelor care creează disconfort celorlalți cetățeni, recomandând permanent timișorenilor să nu le ofere bani deoarece în acest fel îi mențin în stradă și chiar îi determină și pe alții să vină în Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.