Nu le-a păsat de vreo pandemie. Două femei cu cinci copii s-au ascuns timp de 11 zile într-o… peșteră!

1624

Un grup de şapte persoane, format din două femei şi cinci copii, a fost dat dispărut de la domiciliu din data de 8 martie.

Jandarmii montani din Călimăneşti – Vâlcea au găsit şapte persoane date dispărute de 11 zile. Acestea au fost găsite într-o peşteră din zona Mănăstirii Stânişoara din Parcul Naţional Cozia. Îşi montaseră un cort în fundul peşterii, unde dormeau claie peste grămadă, în condiţii greu de imaginat.

Condiţiile erau mizere, mai ales pentru cei cinci copii care erau alături de cele două femei: una din judeţul Olt, iar cealaltă din Drăgăşani – Vâlcea.  Deşi aveau saci de dormit şi mai multe haine de iarnă asupra lor, au dârdâit zile la rând de frig – temperaturile în zonă, fiind mai ales pe timp de noapte, la munte, destul de scăzute.

Poliţiştii au fost cei care au cerut ajutorul jandarmilor după 11 zile de căutări asidue. Au aflat de la turişti că în zonă se află un grup ciudat de copii şi femei şi le-au cerut colegilor să plece în căutarea acestora, intuind că sunt mari şanse să fie chiar persoanele pe care le căutau de atâta timp.

Jandarmilor montani le-a luat în jur de trei ore să găsească peştera de pe munte, în care fugarii stăteau ascunşi. Ce au găsit acolo i-a oripilat: „Ce-i aici, Doamne!” au exclamat când au văzut locul desprins parcă dintr-un film de groază: resturi adunate de pe urma turiştilor, lucruri aruncate la întâmplare, înşirate peste tot, haine atârnând pe pereţi laolaltă cu micuţul cort potrivit mai degrabă pentru două persoane decât pentru şapte. Plus că în peşteră nici măcar nu se putea sta în poziţie verticală, ci trebuia să stai cocoşat.

Femeile au refuzat să le spună jandarmilor motivul pentru care au recurs la acest gest. Cert este că, judecând după bagajele pe care le aveau asupra lor, nu era vorba despre o rătăcire, ci mai degrabă despre un gest premeditat. Femeile au vrut pur şi simplu să fugă şi să se ascundă cu copiii departe de lume. Aveau asupra lor bidoane cu apă, probabil luată de la izvoarele din zonă. Nu este foarte clar cu ce se hrăneau, în schimb, nişte iconiţe erau puse pe jos, într-un soi de altar improvizat, semn că era vorba despre nişte persoane credincioase.

sursa – adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.