Nouă metodă de tratament pentru pacienții COVID din Timișoara

202
Pacienții COVID din Timișoara beneficiază acum de o nouă metodă de combatere a bolii. Medicii Spitalului de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” Timișoara au inclus în lista schemelor de tratament pentru bolnavii infectați cu noul coronavirus un medicament folosit până acum în tratarea inflamațiilor generale cronice, îndeosebi a artritei reumatoide.
Este vorba de anticorpi monoclonali anti-receptor Interleukină 6. Sunt studii care demonstrează că acest tratament ar reduce nevoia de ventilație mecanică la pacienții infectați cu SARS COV 2 care au fost diagnosticați cu pneumonie. Anticorpii monoclonali imită anticorpii generați de organismul uman pentru a lupta împotriva infecțiilor, iar Interleukina 6 este o proteină produsă de celulele imune ale organismului. În urma administrării tratamentului, s-a constatat că în cazul pacienților cu forme moderate și severe de boală a existat o îmbunătățire a stării de sănătate.
“Avantajul este că poate fi administrat pe secție și nu este nevoie ca pacientul să fie transferat în Terapie Intensivă, cum este în cazul plasmei sau al Remdesivirului, și atunci se degrevează Secția de Terapie Intensiva de aceste cazuri.”, spune conf. dr. Voichița Lăzureanu (foto), coordonator Compartiment Terapie Intensivă Boli Infecțioase, Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” Timișoara. Tratamentul se administrează în patru doze, la un interval de opt ore, pe cale intravenoasă, în diluție de ser fiziologic. Specialiștii Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara spun însă că există o „fereastră de timp”, destul de redusă, pentru administrarea acestui medicament, astfel încât acesta să fie eficient.
“Cu cât a fost administrat mai repede în evoluția bolii, cu atât eficiența a fost mai mare. La pacienții critici, în fază terminală, există foarte puțină medicație și doar împreună cu plasma, cu Remdesivirul, cu hemodiafiltrare sau împreună cu ventilația mecanică și chiar cu instalarea unui plămân artificial mai poate să funcționeze.”, mai explică Lăzureanu. Aproape 100 de pacienți infectați cu noul coronavirus, internati in Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara, au beneficiat până acum de administrarea de anticorpi monoclonali anti-receptor Interleukina 6.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.