-0.9 C
Timișoara
sâmbătă 18 ianuarie 2025

Nostalgicii comunismului și-ar dori canonizarea lui Ceauşescu, la 100 de ani de la nașterea sa

Zeci de nostalgici ai comunismului din mai multe oraşe din ţară au venit, vineri, la casa memorială a lui Nicolae Ceauşescu din Scorniceşti, pentru a marca 100 de ani de la naşterea fostului dictator. Ei au propus canonizarea fostului șef de stat.

Soarele puternic a topit zăpada de pe dealurile din jurul drumului care leagă Slatina de Scorniceşti. Vineri, drumul s-a uscat bine, iar de la intrarea în oraşul în care s-a născut Nicolae Ceauşescu, acum 100 de ani, pe atunci doar un sătuc, încă se pot vedea rămăşiţele comunismului.

Ruine de fabrici şi uzine, depozite agricole, pe care încă se mai întrevăd însemne ale Epocii de Aur, blocuri cu tencuiala căzută, garduri înclinate, toate sunt fantome ale trecutului care îşi arată colţii.

Pentru oamenii din Scorniceşti, vineri este o zi ca oricare alta, însă 26 ianuarie este o sărbătoare importantă pentru cei care încă sunt mişcaţi de amintiri, atunci când, într-o astfel de zi ar fi participat la mitinguri şi demonstraţii, în semn de preţuire pentru întâiul fiu al ţării – Nicolae Ceauşescu.

Fostul dictator ar fi împlinit, vineri, 100 de ani, iar în curtea casei părinţilor săi din localitatea situată în nordul judeţului Olt s-au strâns încă de dimineaţă câteva persoane. Toată lumea avea în piept insigne cu sigla Partidului Comunist Român. I se dă cuvântul preşedintelui Comitetului Naţional pentru Cinstirea Memoriei Preşedintelui-cel-Mare, Eroul-Martir Naţional, „Nicolae Ceauşescu”, Gheorghe Ungureanu, care a venit îmbrăcat în dac şi care, pe lângă revenirea la regimul comunist, militează pentru redenumirea ţării în Dacia. În mijlocul discursului, în sună telefonul. Tacticos, în scoate din buzunarul interior al hainei, fără să se întrerupă din vorbit.

Ungureanu nu s-a oprit cu propunerile şi a cerut nici mai mult, nici mai puţin decât canonizarea lui Nicolae Ceauşescu, la 100 de ani de la naştere.

„Pentru rezultatele de excepţie pe care le-au menţionat deja tovarăşii, am gândit şi organizat, încă din 1990, după asasinarea preşedintelui, un Comitet naţional pentru cinstirea memoriei preşedintelui cel mare Nicolae Ceauşescu. În numele acestui comitet şi al conducerii Partidului Comuniştilor, am hotărât ca să vă propunem astăzi în acest loc lansarea unui mic document, un fluturaş cu imaginea preşedintelui, pe care să-l declarăm sfânt al poporului şi al neamului dac”, a îndemnat Gheorghe Ungureanu.

Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Gestul făcut de un călător recalcitrant într-un tramvai din Timișoara

Un incident s-a petrecut vineri seara într-un tramvai din Timișoara. Pe linia 6 în Piața 700 un călător a spart geamul de la ușa...

Cum să îmbunătățești performanța pe teren: echipamentul de fotbal perfect

Fotbalul este un sport ce implică atât calități tehnice și rezistență fizică, cât și o bună alegere a echipamentului. Indiferent dacă joci de plăcere...

Citește și :