2.1 C
Timișoara
joi 19 decembrie 2024

Noile reglementări legale înaintea sărbătorilor Pascale, în atenția mediului de afaceri din Timiș

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş a organizat luni o nouă întâlnire de lucru a tuturor celor interesați din mediul de afaceri cu reprezentanți ai organismelor statului care vor veghea la corectitudine și legalitatea în ceea ce privește siguranța alimentară.
Întâlnirea a avut loc în Sala C.E.D.O. a sediului CCIAT din Piaţa Victoriei nr.3 și s-a transformat ca mai întotdeauna din seminar într-o dezbatere cu întrebări și răspunsuri concrete pe temele deschise.

Tema seminarului a fost legată de punerea în cunoștiință de cauză despre noutăţile legislative prezentate de D.S.V.S.A. Timiş, I.P.J. Timiş, C.R.P.C. Timiş şi D.S.P Timiş.
Doctorul Adrian Radu Popa, director executiv la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Timiş a prezentat Ordinul nr. 140/2016 pentru modificarea şi completarea condiţiilor minime de funcţionare a abatoarelor de capacitate mică, aprobate prin Ordinul Preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 35/2011.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş , Serviciul Investigarea Criminalităţii Economice a fost reprezentat de șeful de serviciu comisar Daniel Tudorescu ce a vorbit despre fapte ce au legătură cu combaterea evaziunii fiscale dar și despre achiziţiile publice. De asemenea a adus vorba și despre încălcări ale legii privind atribuirea contractelor de servicii publice.

Inginerul Dan Pervescu, purtător de cuvânt în cadrul Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorului Regiunea Vest – Timiş a explicat pe larg în ce constă Ordonanţa de Urgenţă nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.
S-a mai vorbit și despre Hotărârea nr. 74/2011 privind siguranţa jucăriilor și O.G. nr. 21/1992 privind protecţia consumatorului.

Doctor Viorica Dumitru, director executiv adjunct la Direcţia de Sănătate Publică Timiş a adus lămuriri suplimentare despre proceduri de reglementare sanitară pentru proiectele de amplasarea, amenajarea, construirea şi pentru funcţionarea obiectivelor care desfăşoară activităţi cu risc pentru starea de sănătate a populaţiei. Un alt subiect abordat a fost despre cadrul legislativ, administrativ şi operaţional în vederea verificării proiectelor finanţate prin măsurile Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020. Despre aceste subiecte au dat explicații doctor Melania Arion, șef departament Sănătate Publică și doctor Călin Muntean, coordonator compartiment evaluarea factorilor de risc din mediul de viaţă şi muncă.

Dezbaterile de azi au fost deschise de Florica Chiriță director al CCIAT care a subliniat că este cel mai propice moment acum înaintea sărbătorilor pascale pentru a fi la curent cu aceste noutăți care au o mare însemnătate acum, în febra cumpărăturilor de tot felul. Un comerț civilizat și în concordanță cu legislația va putea evita unele neajunsuri ulterioare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Două contracte de finanțare prin PNRR destinate dezvoltării infrastructurii Universității de Vest din Timișoara (UVT)

La Ministerul Educației, ministrul Ligia Deca a semnat, alături de directorul general administrativ UVT, Laurențiu Georgescu, cele două contracte de finanțare aferente proiectelor din...

Licitație pentru continuarea lucrărilor la Școala Gimnazială 30

După victoria în instanță împotriva fostului constructor, Primăria Timișoara a lansat licitația pentru continuarea lucrărilor la Școala Gimnazială 30. Sunt de finalizat cele două...

Citește și :