Astăzi președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, s-a întâlnit cu reprezentanții Grupului de reflecție și inițiativă Timișoara Capitală Europeană. Scopul întâlnirii a fost găsirea unor soluții la problemele ridicate într-un memoriu depus la CJ Timiș de o parte a oamenilor de cultură din oraș și coagularea întregii comunități în jurul proiectului Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021.
“Cred că era necesară această întâlnire, deoarece TCCE trebuie să unească oamenii și nu să îi dezbine. Multe din cele sesizate sunt probleme tehnice care țin de implementarea procedurilor asumate la data câștigării titlului și din această perspectivă sunt optimist că toate părțile implicate se vor pune la masă și vor găsi cele mai bune soluții. Cred că doamna Simona Neumann a făcut o treabă excelentă până acum, iar înființarea unui Consiliu Consultativ și stabilirea unui calendar de alegeri clar și transparent sunt pași procedurali necesari.
Atragerea de partea proiectului a unui public cât mai diversificat este un plus pentru societate, pentru că diversitatea este o caracteristică a Timișoarei. Bucuria și entuziasmul de la data desemnării Timișoarei nu trebuie umbrite de acțiuni din care toată lumea are de pierdut și care pun în pericol întregul proiect”, a declarat președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.
Reprezentanții Grupului de reflecție și inițiativă Timișoara Capitală Europeană prezenți, care au participat astăzi, la discuţiile de la sediul CJ Timiș au fost: Florin Iepan – regizor de film, Ștefan Iordănescu – regizor de teatru, Daniel Vighi – scriitor, Vasile Docea – directorul BCUT, Brândușa Armanca – jurnalist, Ovidiu Șandor – Art Encounters, Sorina Jecza – Fundația Triade, Marius Giura – Gărâna Jazz, Dana Sarmeș – Contrasens, Nicoleta Ciocov – Pelicula Culturală.
Mihaela Păunescu