Piaţa imobiliară din Timişoara se menţine la un trend ascendent. Tot mai mulţi cumpărători caută apartamente noi, dar pentru că acestea nu sunt în zone foarte bine cotate, există cerere şi pentru locuinţe vechi. Aşadar, faţă de alte oraşe din ţară, în Timişoara, preţul unui apartament vechi este foarte apropiat de unul nou.
„Prețurile apartamentelor vechi sunt foarte apropiate și, în unele cazuri, chiar mai ridicate decât cele ale unităților locative construite în ultimii ani. Această situație poate avea mai multe cauze, printre care: localizarea mai puțin favorabilă a blocurilor noi față de cele mai vechi (chiar în cadrul acelorași zone)”, se arată într-o analiză a imobiliare.ro.
Orașul de pe Bega se distinge prin plaja restrânsă în care variază prețurile locuințelor, fie ele vechi sau noi, fapt ilustrat de cele câteva zone incluse în analiză. Astfel, deși pretențiile vânzătorilor se situează în toate cazurile peste pragul de 1.000 de euro pe metru pătrat util, acestea nu depășesc valoarea de 1.150 de euro pe metru pătrat util. Este evident, așadar, că locuințele vechi și cele noi vor fi foarte apropiate ca preț, alternând în balanța cele mai ieftine/cele mai scumpe, însă la diferențe foarte mici.
Iată analiza cartierelor din Timişoara:
Zonă Apartamente vechi Apartamente noi
Aradului 1.103 euro/mp 1.141 euro/mp
Girocului 1.083 euro/mp 1.038 euro/mp
Braytim 1.065 euro/mp 1.100 euro/mp
Lipovei 1.076 euro/mp 1.061 euro/mp
Bineînțeles, în zonele centrale sau semicentrale precum Medicină, Take Ionescu, Punctele Cardinale, preturile ajung în jurul valorii de 1.500 de euro/mp, în multe cazuri apartamentele vechi fiind mai scumpe decât cele noi.