9.1 C
Timișoara
sâmbătă 2 noiembrie 2024

Noi promisiuni vânturate de ministrul sănătății timișorenilor! Declarație de ultimă oră a acestuia despre o investiție de proporții în capitala Banatului

Memorandumul „Aprobarea inițierii demersurilor în vederea identificării de soluții de finanțare pentru construirea a cinci spitale regionale conform Programului de Guvernare”, a fost aprobat în ședința de Guvern de astăzi, 1 noiembrie 2017, notează Ministrul Sănătății, Florian Bodog pe florianbodog.wordpress.com.

Documentul prevede demararea procedurilor necesare pentru construcția a cinci spitale regionale în Timişoara, Târgu-Mureş, Constanţa, Brăila-Galaţi şi Braşov.

În urma Memorandumului aprobat astăzi vor fi inițiate demersuri pentru identificarea soluțiilor de finanțare pentru construirea celor cinci spitale cu încadrarea în țintele anuale de deficit și, în cazul în care va fi necesară contractarea unor împrumuturi la nivel guvernamental, cu respectarea legislației privind datoria publică. De asemenea, vor fi demarate consultările cu autoritățile administrației publice locale pentru identificarea terenurilor care să permită funcționarea în condiții optime și la standarde de calitate atât din punct de vedere al respectării circuitelor funcționale cât și al asigurării tuturor utilităților.

Conform Programului de guvernare, Ministerul Sănătății este responsabil de pregătirea proiectelor privind construcția a opt spitale regionale, dintre care trei au ca sursă de finanțare fonduri europene, iar un număr de cinci spitale vor fi construite din Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI).

Vă reamintesc că prin Memorandumul „Aprobarea demersurilor propuse în scopul identificării de soluții de finanțare pentru pregătirea proiectelor privind construcția a trei spitale regionale în Iași, Cluj-Napoca și Craiova”, aprobat în ședința Guvernului din data de 29.11.2016 s-a prevăzut folosirea documentaţiei realizată în baza Acordului semnat cu BEI pentru a elabora pachetul de documente necesar pentru asigurarea finanţării proiectelor cu finanţare guvernamentală şi lansarea procedurilor de licitaţie pentru finalizarea investiţiilor aferente celor trei spitale regionale. De asemenea, anul acesta, prin Hotărâri ale Guvernului României, s-a creat cadrul legal pentru trecerea în administrarea Ministerului Sănătății a suprafețelor de teren necesare construirii acestor spitale.

Cele opt spitale regionale reprezintă baza necesară pentru o distribuţie eficientă a serviciilor medicale în regim ambulator şi intraspitalicesc la nivelul întregii ţări, ţinând cont de nevoile de îngrijiri medicale ale populaţiei, dar și de necesitatea trecerii de la un sistem medical centrat pe spital la o abordare concentrată pe pacient. Doar în acest fel putem asigura un acces echitabil al populației la serviciile medicale, reducând discrepanțele regionale și județene în materie de îngrijiri primare și servicii de spitalizare. Spitalele regionale vor beneficia de dotări cu echipamente moderne, cu ajutorul cărora diagnosticarea pacienților va fi rapidă și precisă, iar tratamentele vor putea fi instituite într-un timp cât mai scurt, crescând astfel șansele de vindecare.

Sursa: florianbodog.wordpress.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Peste 200 de oameni au murit în urma inundațiilor din Valencia

Până acum, 211 oameni au murit în urma inundațiilor din Spania. Premierul spaniol a trimis 100.000 de soldați și polițiști în zonele inundate. Cu...

Seară de vis a economiei timișene a fost sărbătorită cu fast și focuri de artificii | FOTO-VIDEO

De peste trei decenii în mediul de afaceri timișean s-a încetățenit obiceiul ca la final de an să se facă clasamentul firmelor cu cele...

Citește și :