Nicolae Robu, în cazul maternității Odobescu: Am evitat o catastrofă

196

Primarul Nicolae Robu a declarat, vineri, că a fost corectă decizia ca pe banii municipalităţii să fie testat întregul corp medical al Maternităţii ‘Dr. Dumitru Popescu’ (Odobescu) din cadrul Spitalului Municipal Timişoara, aflat în subordinea primăriei, pentru că astfel s-a evitat ‘o situaţie comparabilă cu cea de la Suceava’, fiind depistate nouă persoane pozitive cu COVID-19.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Timiş Mariana Rădulescu a afirmat, marţi seara, că decizia de ‘carantinare’ (pentru câteva ore, n.r.) a respectivei maternităţi a aparţinut ‘de la sine putere doamnei manager al Spitalului Municipal, care are în subordine maternitatea (…) fără nicio consultare a DSP (…)’.

Primarul Nicolae Robu a menţionat că afirmaţiile critice cu privire la această decizie, care a avut ca urmare şi izolarea maternităţii miercuri şi în noaptea de miercuri spre joi, pentru dezinfecţie totală, sunt ‘politicianiste şi aparţin unor politruci’.

„Pe banii municipalităţii, noi ne-am asumat decizia de a fi testaţi medicii şi asistentele de la Maternitatea Odobescu (peste 80 de persoane, n.r.). A fost foarte bine că am procedat aşa, pentru că la teste nouă persoane au fost descoperite pozitive. S-a evitat o situaţie comparabilă cu cea de la Suceava. (…). Ne punem întrebarea, dacă nu ne asumam să facem acele teste, pentru că nu se încadrau în definiţia de caz, ce se putea întâmpla? Rezidentul şi cele opt asistente (pozitivi, n.r.) veneau la lucru infestaţi şi ar fi contaminat tot corpul medical, gravide internate sau mame cu nou-născuţi. Ar fi fost o catastrofă. Erau inclusiv cadre medicale care lucrau la ATI, deci iată cât de grave puteau deveni lucrurile acolo. Cred că am făcut exact ceea ce trebuia pentru a proteja maternitatea”, a argumentat primarul Nicolae Robu, în conferinţa de presă susţinută online vineri.

În acest context, edilul consideră că s-a luat „decizia greşită” de a se ţine închisă cea de-a doua maternitate din oraş, Bega, declarată integral maternitate-COVID, unde se puteau crea două circuite total separate, unul care să preia gravidele-COVID, iar unul care să poată menţine internarea pacientelor sănătoase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.