1.1 C
Timișoara
luni 23 decembrie 2024

Networking de afaceri pentru doamne organizat de Elite Business Club VIDEO

De când se fac afaceri la noi în țară dintotdeauna un procent din antreprenori a fost ocupat de sexul frumos. Deloc adevărat că ar fi cel slab, cum încearcă unii să inducă în eroare publicul larg. În afaceri cei slabi sunt doar cei ce nu performează indiferent de gen.
Doamnele, conștiente fiind de puterea și calitățile lor în domeniul conducerii afacerilor profitabile, au hotărât să pună toată experiența lor la un loc pentru cei care vor să intre în lumea producției și a managementului.
Astfel, în urmă cu câțiva ani, a luat ființă ELITE Business Club. La început, a fost inițiativa unor doamne inimoase care voiau să adune cât mai multe colege în jurul lor pentru discuții despre cum se conduce o afacere și alte „secrete economice”. În timp, inițiativa a prins amploare tot mai mare.

ELITE Business Women a pornit, iniţial, ca un mic grup de femei care discutau în mediul online despre importanţa antreprenoriatului feminin în societatea modernă, iar în câţiva ani această idee s-a transformat în cea mai mare companie de educaţie antreprenorială feminină din România, depăşind 10.000 de membre şi graniţele ţării.

Rezultatele confirmă că a fost o inițiativă bună. Aproximativ 47 procente din firmele de la noi sunt conduse de doamne. Cifra ar părea a fi echilibrată. Însă, doar 1,41 la sută conduc companii cu peste o sută de angajați. Restul sunt afaceri cu 1-4 angajați. Și, tutuși, pentru aceeași funcție și volum de muncă bărbații au cu 6 la sută mai mulți bani în buzunar după o lună lucrată. Sunt cifre ce ar trebui schimbate.

Marți a avut loc o întâlnire-seminar în sala CEDO a sediului CCIAT din Timișoara unde femeile antreprenor ambițioase, puternice și care își doresc să treacă la un următor nivel s-au adunat pentru a discuta o mai bună cooperare în domenii economice.

Bianca Tudor, fondator al Elite Business Club și un grup de colaboratoare au inițiat acest gen de evenimente itinerante de networking pentru femei antreprenor și nu numai, unde speakeri excepționali vin să împartă din experiența lor.

„Strângem toți antreprenorii din oraș dornici de creștere și le oferim oportunitatea de a asculta poveștile unor speakeri de excepție, lideri în domeniul lor”, a spus Bianca Tudor.

Sunt câteva motive întemeiate de a participa la astfel de întâlniri. Pe lângă faptul că astfel cei înteresați au aflat noutățile din domeniul antreprenorial, în cadrul evenimentului a fost și un prilej de a interacționa cu oameni cu aceleași preocupări, ce au trecut prin aceleași probleme și situații și cu care se poate discuta liber.
Câteva din teme au fost extrem de stringente cu ar fi:
-Cum conduc femeile?
-Cum se vede dezvoltarea antreprenoriatului feminin în România?
-Cum să fii cu un pas înaintea altor antreprenori?
-Care sunt cele mai importante probleme pe care le invocă femeile antreprenor?
La aceste întrebări au venit și mai multe răspunsuri de la cei din sală sau de la doamnele care și-au prezentat propiile experiențe în afaceri. Invitatele la microfon sunt binecunoscute în lumea antreprenoriatului: Evelyne Mirela Velciov, Mariana Faur, Andreea Liptak-Spridon dar și Luminița Țundrea.

Conform unui studiu realizat de Mastercard Index of Women Entrepreneurs, cea mai mare provocare a femeilor antreprenor o reprezintă lipsa de finanțare pentru a începe și dezvolta un business. Din acest motiv, Elite Business Women, cel mai mare club de afaceri feminin din România, cu peste 10.000 de membre, a lansat anul acesta primul fond de investiţii dedicat exclusiv femeilor – Elite Business Women Investment Fund. Proiectul este unul autentic şi atipic, având la bază conceptul de “marketing prin afiliere”.
La Elite Business Club Timisoara au fost prezentate modele de femei antreprenor de succes și solutiile găsite pentru a continua dar si programul de finantare EBWIF.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Cât câștigă un muncitor necalificat care se angajează la multinaționalele din Timișoara?

Mesajul unui tânăr enervat că în Timișoara o companie multinațională angajează muncitori necalificați, ca operatori în producție, oferind venituri lunare în jurul a 4.000...

Municipiul Timișoara va negocia achiziționarea unui pachet de acțiuni pentru Aeroportul „Traian Vuia”

La inițiativa primarului Dominic Fritz, Municipiul Timișoara va negocia achiziționarea acțiunilor private ale Aeroportului „Traian Vuia”, respectiv pachetul de 20% deținut de Fondul Proprietatea....

Citește și :