Nereguli grave semnalate chiar de medicii unui spital! „Risc de periclitare a sănătății pacienților și chiar deces”

231

11 dintre cei aproximativ 30 de medici ai Institutului ORL „Dorin Hociotă” din București (fostul Spital Panduri) au depus la conducerea unității medicale o petiție în care acuză o serie de posibile nereguli în unitatea medicală. Medicii semnatari reclamă, în petiție, o serie de posibile nereguli care, potrivit acestora, ar „expune pacienții operați la riscuri majore de periclitare a sănătății și chiar de deces, dar și cauzarea de disconfort pacienților”, dar și probleme care țin de acordarea sporurilor și plata unor gărzi. Contactat de HotNews.ro, Andreea Natalia Marinescu, managerul spitalului, susține că posibilele nereguli semnalate de semnatarii petiției „Sunt lucruri neadevărate, punct.”

Semnatarii petiției susțin, printre altele, că pacienții ar fi riscat, timp de câțiva ani, „explozii sau arsuri la nivelul (în interiorul) căilor aeriene superioare în timpul efectuării laringoscopiilor suspendate cu laser CO2”. Surse din Institutul ORL au declarat, pentru HotNews.ro, că această problemă, care ar fi persistat timp de 5 ani, ar fi fost remediată săptămâna trecută, la scurt timp după ce petiția a fost depusă la conducerea spitalului, iar documentul a fost transmis și presei.

Aceasta ar fi fost singura problemă care ar fi fost rezolvată imediat după depunerea petiției, în timp ce restul problemelor ar persista, au declarat surse din spital pentru HotNews.ro.

Managerul spitalului: Sunt lucruri neadevărate, punct

Contactat de HotNews.ro, Andreea Natalia Marinescu, managerul Institutului de Fonoaudiologie și Chirurgie Funcțională ORL „Prof. Dr. Dorin Hociotă”, susține că posibilele nereguli semnalate de semnatarii petiției „Sunt lucruri neadevărate, punct.”

„Lucrurile spuse acolo sunt false și cu rea intenție. Nu există aceste probleme. Acele afirmații sunt false. Nu știu, este real ceea ce vă spun și punct. De unde să știu eu de ce s-au scris neadevăruri? Nu e pusă în pericol viața oamenilor, nu sunt incidente în blocul operator, și cu asta v-am răspuns”, a declarat managerul spitalului pentru HotNews.ro, precizând că a oferit un punct de vedere în virtutea „dreptului de a nu afecta imaginea și prestigiul institutului și dreptului publicului de a fi informat corect”

Managerul Institutului ORL susține și că nemulțumirile angajaților spitalului ar fi pornit în special de la noua lege a salarizării și de la noul regulament al sporurilor.

Managerul Andreea Marinescu susține și că petiția este semnată de un număr de 8 medici, nesemnificativ în opinia sa, cu toate că pe document apar semnăturile a 11 dintre medicii spitalului.

Ce reclamă medicii: posibile riscuri pentru pacienți și sporuri neacordate

11 dintre cei peste 30 de medici ai spitalului au depus, pe data de 14 mai, la conducerea unității medicale, un memoriu în care arată că „Subsemnații, în calitatea noastră de angajați ca medici primari O.R.L., A.T.I. și Radiologie în cadrul ‘I.F.A.C.F. O.R.L. Hociotă’, în cadrul activității noastre profesionale ne confruntăm cu o serie de probleme / nereguli în legătură cu conducerea și/sau funcționarea acestei instituții spitalicești, care se răsfrâng în mod direct sau indirect, după caz, asupra activității noastre profesionale prezente și/sau viitoare și fac ca aceasta să fie afectată în mod serios și în detrimentul drepturilor și intereselor pacientului (beneficiar al serviciilor medicale oferite) și al nostru, ca profesioniști, generând anomalii în modul de desfășurare a activității noastre și situații potențiale și/sau iminente de risc profesional.”

Potrivit semnatarilor, petiția a fost depusă și la Administrația Prezidențială, Guvern, Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii, Inspectoratul Teritorial de Muncă București, Direcția Națională Anticorupție și la Curtea de Conturi.

sursa: hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.