„Nebunii” care duc lumea înainte au fost la Reșița! Vezi ce miliardar va investi acolo!

5312

Zicala modernă cum că „oamenii în costume Armani lucrează pentru alți oameni în tricouri și blugi” și-a găsit o concretizare chiar la Reșița, acolo unde miercuri, o parte a investitorilor americani și europeni aduși de primarul Ioan Popa și de consilierul său pe probleme de dezvoltare urbană, Grațian Mihăilescu, s-au întâlnit cu presa, la finalul vizitei lor de trei zile în Banatul Montan.

Expresia unei modestii pe care mulți nu o înțeleg a fost, fără doar și poate, Robert Loughan, fondatorul companiei Zoetic din Statele Unite, miliadar în dolari. Rob, apărut la conferința de presă în blugi, pantofi sport și cămașă, a vândut anul trecut o companie creată de el, destinată aplicațiilor pentru Android, în valoare de aproximativ 3,5 miliarde de dolari. După cum spunea Ioan Popa, este unul din acei „nebuni” care duc lumea înainte, cu industrii inovative și avangardiste. Rob a fost însoțit de asociatul său, Avery Hong, de Lina Constantinovici, proprietara companiei Inovation 4.4, originară din Banat. De altfel, Lina a fost elementul pivot al acestei delegații, în premieră pentru Reșița și Banatul Montan.

Alături de ei s-a aflat Grațian Mihăilescu, fondatorul Urbanize Hub, Anton Golub, din partea companiei elvețiene Lykke, care ar putea asigura finanțarea pentru eventualele proiecte dezvoltate la Reșița.

O parte din investitorii germani au plecat, nemaiputând să participe la conferința de presă, dar ideea ar fi, după cum a subliniat primarul Ioan Popa, că există posibilitatea ca nemții să producă mașini electrice la Reșița, în colaborare cu alte companii care deja dezvoltă afaceri aici.

Mai mult, Lina are legături importante cu compania Tesla, aceasta fiind explicația pentru care s-a vehiculat în timpul vizitei investitorilor numele acestei firme avangardiste.

Pe de altă parte, Zoetic propune un sistem de hidroagregate care pot funcționa pe principalele cursuri de apă, sisteme absolut prietenoase cu mediul, pentru că sunt flotabile și produc energie doar prin cinetica apei. Americanii nu au ascuns că au purtat discuții interesante cu Uzina Constructoare de Mașini din Reșița iar pentru autoturisme electrice s-ar putea construi o hală în actualul parc industrial de pe Valea Țerovei.

Deși investitorii au putut vedea din elicopter tot Banatul Montan, au fost însoțiți de primarii Robu și Falcă, din Timișoara, respectiv Arad, precum și de președinți sau vicepreședinți ai consiliilor județene ale celor două județe vecine, au vizitat și Porțile de Fier, americanii și-au exprimat intenția de a investi la Reșița.

Mai mult, Lina Constantinovici, Rob Loughan și Avery Hong au promis că vor reveni în Banatul Montan la sfârșitul lui mai, ceea ce se poate constitui ca o speranță că, la un moment dat vor și investi aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.