Ne conectăm la Ziua Mondială a Mediului

1084

Mâine, 5 iunie, ne vom conecta cu natura pentru a sărbători Ziua Mondială a Mediului, având ca obiectiv principal sensibilizarea populaţiei cu privire la importanţa respectării mediului înconjurător, a naturii şi de a contribui la menţinerea şi ocrotirea patrimoniului natural.

Evenimentul se desfăşoară sub egida Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Judeţean Timiş care s-a mai implicat recent și în desfăşurarea unor acţiuni cu specific educativ.

În data de 26 mai, elevii de la Şcoala Gimnazială nr. 7 „Sfânta Maria”, din Timişoara au fost invitaţi la sediul GNM CJ Timiș. Copiilor le-au fost prezentate atribuţiile pe care le îndeplinesc comisarii gărzii în vederea protejării mediului înconjurător.

În primele zile din această lună a avut loc Simpozionul Internaţional „Mediul actual și dezvoltarea durabilă”, organizat la Iaşi de Facultatea de Geografie şi Geologie, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi şi Societatea de Geografie din România – Filiala judeţului Iaşi, în parteneriat cu GNM CJ Iaşi. În acest context, GNM CJ Timiş a prezentat o lucrare despre rețeaua Natura 2000.

În 5 iunie va avea loc Simpozionul “Studenții și Agenția pentru Protecția Mediului Timiș spun DA Educației Ecologice!”, organizat în colaborare cu Universitatea de Vest din Timișoara – Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie, Colegiul Național “C.D. Loga” Timișoara și Colegiul Silvic „Casa Verde” Timișoara la sediul Facultății de Chimie, Biologie, Geografie, Str. Pestalozzi nr 16, începând cu ora 10.

Marţi 6 iunie 2017, între orele 10,00 – 12,00, la sediul GNM CJ TIMIŞ, va avea loc o masă rotundă dedicată aplicării legislaţiei în domeniul protecţiei mediului înconjurător, la care sunt invitaţi să participe atât reprezentanţii autorităţilor cu atribuţii în domeniul protecţiei mediului, specialişti în domeniu, cât şi reprezentanţi ai societăţii civile.

“Adresăm pe această cale persoanelor interesate invitaţia de a participa la acest eveniment. Dorim să subliniem faptul că protecţia mediului este responsabilitatea fiecărui cetăţean. Fiecare dintre noi este dator să contribuie la gestionarea eficientă şi raţională a resurselor naturale, să ocrotească patrimoniul natural pentru a da posibilitatea şi generaţiilor viitoare să se bucure de tot ceea ce natura ne-a oferit nouă”, spune Lavinia Alina Călușeru, comisar șef.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.