Narcisa Mederle premiată cu aur la Salonul de Inventică de la Geneva

3007

Profesor universitar dr. Narcisa Mederle, prodecan al Facultăţii de Medicină Veterinară, Timişoara, medaliată de două ori la Salonul de Inventică de la Geneva. În 2015, prima medalie de aur pentru crearea în laborator a unui supliment alimentar pentru tratarea bolilor la albine, iar în acest an, o a doua medalie de aur pentru crearea unui gel destinat tratării unui parazit ce se află în egală măsură atât la animale cât şi la om.

„Este a doua cerere de brevet, şi vin cu o medalie de aur şi cu un premiu special de la Republica Taiwan, pentru că prima cerere de brevet a fost un supliment alimentar din plante destinat prevenirii şi combaterii unei boli importante de la albine: De data aceasta registrul s-a schimbat, dar atracţia întregului public de la Geneva, inclusiv a juriului a fost atunci când am explicat nu doar stiinţific, dar şi în mod practic ce face produsul nostru, care prezintă marele avantaj al faptului că este un produs sută la sută natural şi mai cu seamă atunci când am încercat să descriu viaţa acestui parazit şi ce se întâmplă prin parazitarea pielii la om şi la animale în egală măsură” a spus Narcisa Mederle.

În urmă cu doi ani, adică în 2015, a obţinut prima medalie de aur tot la Geneva, şi un premiu special. Anul acesta tot medalie de aur cu „Gelul pentru tratamentul demonicozei canine”.

În noiembrie anul trecut , la Bruxelles, tot cu aceeaşi cerere de brevet a obţinut tot o medalie de aur şi un premiu special din partea Franţei.

„Este un brevet premiat, apreciat cu aur la cele două mari competiţii internaţionale Bruxelles în noiembrie 2016, respectiv Geneva, martie 2017”, a spus Mederle.

Aşteaptă saloane la care nu a participat şi spre care să îşi ia „zborul” pentru a cuceri şi alte premii şi medalii.

„Marea mea dorinţă este ca să-l pun în practică şi să-l văd pe rafturile farmaciilor şi clinicilor veterinare, fiindcă acesta e şi scopul fiecărui autor de brevete, nu doar să se uite la diploma de pe perete, ci să-şi vadă rezultatul muncii, bucurându-se în egală măsură cercetătorul dar şi practicianul şi chiar şi publicul ce are nevoie de acest produs”, a mai spus Nascisa Mederle.

Prima cerere de brevet se află deja în rafturile magazinelor ce comercializează produse apicole, fiindcă cea mai mare firmă de produse apicole din ţară, „Dulco Fruct Cirast” Vrancea, a semnat un contract pe trei ani cu universitatea pentru a produce suplimentul alimentar destinat albinelor.

Suplimentul este deja produs de familia Ciubotaru, tată şi fiu, care au cumpărat licenţa brevetului la 1 decembrie 2016. Produsul se vinde atât în ţară cât şi în străinătate, şi satisfacţia sufletească este mare când se văd rezultatele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.