Este un fapt binecunoscut că economia județului Timiș se confruntă cu un mare impediment. Pentru unii din zone mai puțin favorizate ar părea un non-sens. Dar în partea de vest a țării investițiile străine se lovesc de o reală problemă. Deficitul de forță de muncă. Lipsesc de mai mulți ani muncitorii calificați măcar mediu. Iar în unele locuri nici măcar cei fără calificare nu mai pot fi atrași spre locurile de muncă libere.
Promisiuni de rezolvare a acestei situații se tot fac. Fie este vorba de sistemul școlilor profesionale sau duale, fie aducerea de forțe de muncă din alte zone unde se fac restructurări. Iar cea mai drastică soluție se pare că este cea a importării de muncitori din afara spațiului comun european. Toate sunt soluții de moment și acoperă necesarul, doar punctual, la anumite investiții locale. Dar problema rămâne. Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a căutat și a găsit unele soluții. În aceeași măsură încurajează pe cei ce pot rezolva această lipsă să se implice serios.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş și Centrul Bilateral de Afaceri România-
Vietnam a organizat în Sala Europa a Centrului Regional de Afaceri al CCIA Timiș din bulevardul Eroilor de la Tisa un nou eveniment destinat sprijinirii companiilor din județul Timiș care se confruntă cu lipsa de muncitori calificați, sub genericul: Forța de muncă din Asia – soluție viabilă pentru criza forței de muncă.
Firma World Wide Work Company, specializată în recrutarea de forță de muncă din Asia de Sud-Est care oferă soluții complete privind importul de forță de muncă din Vietnam și Sri Lanka, a prezentat aspecte referitoare la procesul de recrutare, organizarea selecției,
întocmirea documentației, obținerea avizului de muncă, alte formalități specifice care vizează aducerea în România a lucrătorilor din Vietnam și Sri Lanka.
World Wide Work Company poate asigura categorii de muncitori din diverse domenii, printre care: construcţii (zidar, tencuitor, zugrav, instalator, sudor, dulgher, electrician, maistru, fierar betonist, lucrător în construcţii); hotelier şi ospitalitate (recepţioner, ospătar, personal curăţenie, menajeră, asistent medical, bucătar, cameristă); servicii (paznic, cosmetician, bonă, bucătar, şofer, mecanic); industrie / comerţ (muncitor calificat, semi-calificat, necalificat).