8.1 C
Timișoara
joi 19 decembrie 2024

Ministrul Educației a discutat cu Arafat luarea de măsuri suplimentare

​Profesorii peste 65 de ani și elevii cu părinți peste această vârstă nu vor avea interzis în școli pentru pregătirea în vederea Evaluării Naționale și a Bacalaureatului. Precizările vin chiar de la ministrul Educației, Monica Anisie, după ce Institutul Național pentru Sănătate Publică (INSP) a făcut o propunere în acest sens.

Anisie a declarat pentru portalul educațieprivata.ro , că a avut o discuție pe această temă cu secretarul de stat Raed Arafat pentru a lua măsuri suplimentare astfel încât profesorii cu vârsta peste 65 de ani să poată veni la școală pentru pregătirea elevilor din clasele terminale.

În privința elevilor care au părinți peste 65 ani sau locuiesc cu persoane care trec de această vârstă, decizia se ia în familie.

„Nu este adevărat că au interzis la școală. INSP a făcut o propunere, care poate fi îmbunătățită. Noi vom propune ca și aceștia să poată veni la școală, dacă părinții lor decid că nu prezintă un risc. Va fi decizia părinților, ei vor evalua situația de sănătate din familie. Dacă, totuși, aceștia se află într-o situație de risc, elevii vor continua învățarea, fie online, fie prin teleșcoală, fie cu ajutorul testelor de antrenament”, a declarat Anisie pentru educațieprivata.ro .

Potrivit propunerilor făcute de INSP pentru regulile de urmat după 15 mai, odată cu relaxarea restricțiilor, elevilor și profesorilor care suferă de afecțiuni cronice sau locuiesc împreună cu persoane care suferă de astfel de afecțiuni sau au peste 65 de ani le este interzisă participarea la activitățile de pregătire care se vor relua în școli.
Măsuri de prevenire și protecție propuse de INSP pe perioada desfășurării activităților de pregătire, pentru elevii claselor terminale (a 8-a, a 12-a și a 13-a) precum și pe perioada organizării examenelor de evaluare națională și bacalaureat:

1. Activitatea de pregătire se va organiza pe grupe care vor cuprinde cel mult 10 elevi și va dura nu mai mult de 3 ore, cu pauză de cel puțin 10 de minute la fiecare oră, pentru aerisirea încăperilor.
2. La activitățile de pregătire este interzisă participarea elevilor și a personalului didactic sau auxiliar care suferă de afecțiuni cronice, locuiesc împreună cu persoane ce suferă de astfel de afecțiuni sau persoane cu vârsta de peste 65 de ani.
3. Elevii prevăzuți la punctul 2 vor benefica de o formă de pregătire alternativă.
4. Pauzele se vor programa astfel încât simultan să nu fie în pauză mai mult de 2 grupe de maxim 10 elevi fiecare.
5. Înainte de începerea activităților de pregătire/examinare, în spațiile unde acestea urmează a se desfășura, se va realiza dezinfecția suprafețelor cu substanțe biocide pe bază de clor sau alcool, urmată de aerisirea încăperii pentru o perioadă de cel puțin 30 de minute.
6. Accesul în interiorul școlii se va realiza doar după dezinfecția mâinilor, verificarea temperaturii (care nu trebuie să depășească 37) și sub rezerva absenței simptomelor virozelor respiratorii.
7. Pe toată durata activităților desfășurate în școală, atât elevii cât și profesorii vor purta mască medicală simplă sau mască nemedicală din diverse materiale textile, iar elevii vor fi așezați în bănci astfel încât să aibă cel puțin un loc liber în stânga și dreapta și un rând liber în față și spate.
8. Eliminarea măștilor purtate de elevi și profesori se va realiza în locuri special destinate.
9. Activitatea de examinare se va desfășura cu respectarea tuturor măsurilor mai sus prezentate, fără a fi obligatorie acordarea pauzelor.
Sursa: hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Academia de Advocacy cere responsabilitate politică și stabilitate guvernamentală

În contextul crizei politice actuale, Academia de Advocacy face un apel ferm către partidele politice proeuropene să constituie o coaliție stabilă și să formeze...

Curtea Constituțională între statul de drept și democrația (i)liberală

Recenta decizie a Curții noastre Constituționale, de anulare a întregului proces electoral aferent alegerii Președintelui României, a trezit emoții la nivelul întregii Națiuni. Mulți...

Citește și :