4.1 C
Timișoara
marți 26 noiembrie 2024

Ministerul Sănătăţii nu a demisionat ?

În Franţa, joi 19 martie 2020, un colectiv de mai bine de 600 de medici a depus o plângere penală împotriva fostului ministru al Sănătăţii, Agnès Buzyn, şi împotriva primului-ministru, Édouard Philippe, acuzaţi de „minciuni de stat” în criza coronavirus. O petiţie de susţinere a acestei plângeri penale a adunat, joi 26 martie 2020, mai mult de 243 000 de semnături. Medicii aflaţi la originea plângerii îi acuză pe prim-ministrul Édouard Philippe şi pe fostul ministru al Sănătăţii Agnès Buzyn de minciuni de stat şi pentru că nu au reacţionat suficient de prompt şi nici nu au luat măsurile potrivite, în principal aprovizionarea cu măşti şi organizarea testării sistematice. „Această plângere se adaugă altor plângeri primite la Curtea de Justiţie a Republicii în aceste ultime zile şi care îi vizează pe Édouard Philippe, pe Agnès Buzyn şi pe ministrul Sănătăţii care i-a succedat, Olivier Véran, printre alţii, pentru punerea în pericol a vieţii aproapelui, omicid involuntar sau non-asistenţă acordată unei persoane aflate în pericol” (ouest-france.fr, 26.03.2020).

În România, senatorul PSD Daniel Zamfir a postat pe Facebook un referat al Ministerului Sănătăţii care dovedeşte indubitabil că guvernul Ludovic Orban, şi deci şi preşedintele Klaus Iohannis, au fost informaţi, cunoşteau pericolul reprezentat de epidemia cu noul coronavirus : „Ţinând cont de caracterul înalt contagios al virusului, care a provocat deja decesul unui număr mare de persoane pe teritoriul Republicii Populare Chineze, dar şi în alte state, precum şi faptul că zilnic sunt raportate cazuri de infectare cu Coronavirus în state din Uniunea Europeană şi luând în considerare recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, dispuse în cadrul reuniunii din data de 22-23 ianuarie 2020, România trebuie să asigure gestionarea infecţiilor cu noul virus, inclusiv supravegherea activă, depistarea timpurie, izolarea şi tratamentul cazurilor, urmărirea contactelor şi prevenirea răspândirii continue a infecţiei.” Semnează director general dr. Amalia Şerban şi contrasemnază secretarul de stat Horaţiu Moldovan pentru ministrul Sănătăţii.

Deci, Direcţia Generală de Asistenţă Medicală şi Sănătate Publică, în baza unei recomandări a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, formulată în urma unei şedinţe din 22-23 ianuarie 2020, a informat guvernul României prin ministrul Sănătăţii. Ce a făcut guvernul României ? „Eşti penal, Ludovice ! Iată dovada că Orban ştia din IANUARIE de pericolul epidemiei şi o ţinea langa cu anticipatele !!!” (FB, Daniel Zamfir, 25.03.2020).
Avem cel puţin două crize în desfăşurare : criza sanitară şi criza financiară (pe lângă criza morală care afectează întreaga populaţie). Criza economică aşteptată în urma crizei sanitare şi crizei financiare e deja estimată, cu cifre la cheie, de specialişti. Unii s-au grăbit, poate puţin iresponsabil, să vadă deja la orizont o criză alimentară. De altfel, preventiv, în câteva ţări occidentale, în Franţa, de exemplu, se face apel la populaţie pentru a deplasa mâna de lucru blocată de coronavirus spre agricultură.

Dar noi, în România, mai avem o criză, una, din nefericire, recurentă, născută din năravuri străvechi, fanariote, reciclate sub ocupaţia sovietică, de apucături de care nu reuşim să ne debarasăm. E vorba de o criză datorată păcatului lăcomiei, dorinţei de înavuţire rapidă şi pe orice cale, de încălcarea veselă, uşuratică a legilor în scopuri egoist criminale.

Recenta demisie/demitere a prea pitorescului ministru al Sănătăţii a scos la lumina zilei corupţia, ilicitul, specula ordinară din acest minister cu buget enorm. Luptele intestine de la vârful Ministerului Sănătăţii au adus, foarte probabil, la cunoştinţa publicului şi referatul din ianuarie despre pericolul epidemiei, dar au pus-o în lumină şi pe protejata pesedistului Felix Stroe, matroz, pe Georgeta Bumbac, care conduce de facto ministerul din 2011 încoace, indiferent de ministru şi de afilierea lui politică de moment. Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, „a semnat în ianuarie 2020 un Ordin de ministru ce prevedea că Georgeta Bumbac va coordona, în mandatul său de ministru, 8 direcţii şi structuri din minister”. […] „Contracte de 25 de milioane de euro, nume grele implicate, încrengături complicate şi demiterea celui mai puternic personaj din Sănătate” (evz.ro, 27.03.2020).

Ce a primit în schimb pentru o asemenea delegare ministrul Costache ? Sau a fost instruit de prim-ministrul Ludovic Orban, care ar fi avut o experienţă similară foarte reuşită la Ministerul Transporturilor ? DNA s-a sesizat din oficiu după informaţiile din presă sau aşteaptă să fie acuzată de complicitate la corupţie ? Sau DNA a fost inventată tocmai pentru a proteja o anumită corupţie „bună”, „democratică” ?
Georgeta Bumbac a supravieţuit ultimelor opt guverne în calitate de director economic şi, mai nou, începând cu Viorica Dăncilă, de secretar general al Ministerului Sănătăţii : guvernele Boc, Ungureanu, Ponta, Cioloş, Grindeanu, Tudose, Dăncilă şi Orban. Şi a supravieţuit următorilor miniştri ai Sănătăţii, care au cu toţii, probabil, ceva de comunicat la DNA în legătura cu activitatea tovarăşei Georgeta Bumbac, în ordine cronologică inversă : Sorina Pintea, Florian Dorel Bodog, Vlad Voiculescu, Patriciu Achimaş-Cadariu, Nicolae Bănicioiu, Eugen Nicolăescu, Raed Arafat, Vasile Cepoi, Ladislau Ritli. Nu o fi cumva o urgenţă (o stare de urgenţă) la DNA (ea însăşi foarte bolnavă) să se ocupe de însănătoşirea Ministerului Sănătăţii?

Cine a avut cel mai mare venit, prin cumul de poziţii, din sistemul public din România, parcă peste cel al preşedintelui României ? Tovarăşa Georgeta Bumbac. Dar cine e această nouă „Ilie de la Sculărie”, Georgeta Bumbac ? Economistă, e şi absolventă a Academiei de Informaţii (vezi libertatea.ro, 8 noiembrie 2019) şi finuţa tovarăşului Felix Stroe, preşedinte PSD Constanţa şi fost ministru, cel care, după Internet, ar fi fost informator al Securităţii încă din clasa a X-a, cam la fel ca Traian Băsescu-Petrov, amândoi comandanţi de navă, deh !, şi a primit şi el o ţidulă de la CNSAS, o celebră unitate la vedere a Securităţii Noi (şi Vechi). Nepotism securistic! Cum se poate explica faptul că timp de 10 ani, SRI, DNA, ICCJ, binomul, trinomul nu au aflat nimic despre contractele pe ochi frumoşi din Ministerul Sănătăţii, controlat de tovarăşa Georgeta Bumbac? Şi unde s-au dus banii pentru sănătate ai românilor? La SRI? La DNA? La binom? La trinom?

În 1996, noua hoardă de prădători, securişti, politruci, interlopi, bişniţari abolea legea ilicitului din 1968 în numele „democraţiei” şi al „capitalismului de piaţă”. Să reamintim începutul faimoasei Legi nr. 18 din 24.06.1968 a lui Ceauşescu, care a băgat în boală atâţia escroci : „Cap. 1 Art. 1 Poate fi supusă controlului, în condiţiile prezentei legi, provenienţa bunurilor oricărei persoane fizice, dacă sînt date sau indicii că există o vădită disproporţie între valoarea bunurilor acesteia şi veniturile sale şi nu se justifică dobîndirea licită a bunurilor. Controlul priveşte bunurile dobîndite după data de 1 ianuarie 1962, atît cele existente în patrimoniul persoanei în cauză, cît şi cele înstrăinate cu titlu oneros sau cu titlu gratuit. Art. 2 Valoarea bunurilor a cărei provenienţă nu se justifică este supusă unui impozit de 80 % […].” Legea ilicitului poate fi foarte uşor adusă la zi fără complezenţe şi pierderi, respectând principiile democratice, precum şi drepturile şi libertăţile cetăţeneşti.

Ca să fim bine înţeleşi : în condiţiile extreme de astăzi, ţara nu are nevoie doar de un scaun ocupat la Cotroceni şi de un cititor de pe prompter, şi nici de un prim-ministru de paie. România are nevoie de oameni politici reali, în carne şi oase, cu viziune, proiecte, cunoaşterea istoriei şi a economiei, iubire de ţară şi frică de Dumnezeu.

Petru Romoşan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Ce vor face Ciolacu, Ciucă sau Simion pentru Banat?

De acum pare că lucrurile sunt destul de clare. Oricât ar fi sondajele de opinie lansate în ultimele zile de părtinitoare cu unii sau...

Donald Trump la al doilea mandat

Alegerile prezidențiale americane l-au consemnat pe Donald Trump câștigător detașat atât al votului popular, cât și în cel al electorilor, nelăsând niciun dubiu asupra...

Liniște, copii!

Moldova, pe linia de falie

Citește și :