Tribunalul Mehedinţi a respins contestaţia societăţii Confort S.A., firma controlată de omul de afaceri timişorean Georgică Cornu, care solicită 663.783.220 lei de la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN), se arată într-un comunicat de presă al lichidatorului judiciar Euro Insol. „Prin înlăturarea de la masa credală a sumei de 663.783.220 lei, cresc considerabil şansele că ceilalţi creditori ai RAAN R.A. să-şi recupereze creanţele”, a declarat Adrian Munteanu, reprezentantul lichidatorului judiciar Euro Insol.
Potrivit acestuia, printre cei îndreptăţiţi să-şi recupereze creanţele se numără salariaţii RAAN, Complexul Energetic Oltenia, Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale- Unitatea Teritorială 515 Bucureşti, ANAF, Exim Bank, Garanti Bank, Banca Transilvania, CEC Bank şi Marfin Bank România.
Prin sentinţa civilă nr. 42, pronunţată joi, 16.02.2017, în dosarul nr. 9089/101/2013/a4, Tribunalul Mehedinţi a respins contestaţia formulată împotriva tabelului preliminar de creanţe, prin care Confort S.A. solicită de la RAAN R.A. suma de 663.783.220 lei ce reprezenta 35% din totalul datoriilor pe care RAAN R.A. le avea faţă de creditori la momentul deschiderii procedurii insolvenţei, în luna septembrie a anului 2013.
Euro Insol s-a constituit şi parte civilă în numele RAAN R.A. cu suma de 23 milioane lei într-un dosar penal instrumentat de DIICOT Drobeta-Turnu Severin. Prejudiciul reprezintă garanţia de bună execuţie ce a fost virată către Confort S.A., într-un contract ce trebuia finalizat în anul 2012, prin care firma timişoreana s-a angajat să furnizeze, să monteze şi să pună în funcţiune o instalaţie de evacuare „în slam dens” pentru Sucursala Romag Termo. Nici până în prezent contractul nu a fost finalizat.
RAAN R.A. a intrat în faliment în dată de 14.06.2016, Euro Insol fiind desemnat în calitate de lichidator judiciar, după ce planul de reorganizare propus de Tudor şi Asociaţii a eşuat.
Cu toate că se află în procedura falimentului, RAAN R.A. asigură agentul termic în sezonul rece 2016- 2017 către Municipiul Drobeta-Turnu Severin, după ce firma Alfa Ground Solutions, care fusese desemnată să construiască centrala pe gaz pentru încălzirea oraşului, nu a finalizat investiţia.