Mediul academic, în ajutorul dezvoltării rurale FOTO-VIDEO

142

Aula Magna „Iulian Dracea” din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I” s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru cei ce au vrut să asiste la o Conferința Regională cu o temă extrem de generoasă dar și de evident impact pentru viitor.
Ideea principală de la care s-a plecat a fost de a crea un parteneriat pentru dezvoltare durabilă a mediului rural împreună cu mediul universitar.

Nu mai este demult un secret faptul că mediul rural românesc a rămas mult în urma celor similare din Occident, dar chiar și raportat la celelalte țări din Europa Centrală. Fermele sunt, în general, de mici dimensiuni și se lucrează doar pentru subzistența familiei. Terenurile se lucrează pe loturi minuscule și împrăștiate. Statul ajută cu unele subvenții, dar acestea vin sporadic, iar birocrația este destul de stufoasă. La toate acestea se adaugă și multe alte cauze sociale dar și economice.

Cel mai important factor: lipsa unei forțe de muncă tinere și sănătoase, stabilă, la sate, unde populația rurală este în general îmbătrînită.Conferința a fost organizată de către Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timișoara, împreună cu Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. Evenimentul a adus în prim plan un parteneriat inovativ, între Agenția de Plăți, care asigură implementarea tehnică și financiară a Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală – AFIR și USAVMB „Regele Mihai I al României”, care se dorește să stea la baza asigurării premizelor dezvoltării durabile a mediului rural din Regiunea de dezvoltare vest – Timișoara.

Conferința găzduiește evenimentul regional de prezentare a platformei inovative de colaborare instituțională pentru dezvoltarea durabilă a mediului rural, a informațiilor privind fondurile disponibile pentru finanțarea proiectelor de investiții în agricultură și a informațiilor privind Planul strategic pentru PAC post 2020.

În spațiul conferinței a fost prezentată și aplicația CPAC dezvoltată de AFIR ce va veni în ajutorul beneficiarilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.