1.1 C
Timișoara
marți 24 decembrie 2024

Medici timișoreni, gratulați drept naziști de persoane neidentificate!

Medicii de la cel mai important spital COVID din Vestul ţării au primit pe adresa spitalului, cu confirmare de primire, diplome de „criminali nazişti”. Conducerea unităţii medicale a anunţat Poliţia, care a deschis o anchetă.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Timiş nu are o situaţie a agresiunilor la care sunt supuşi medicii din judeţ. La Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, cel mai important spital COVID din Vestul ţării, numărul agresiunilor la adresa personalului medical a explodat, însă, în pandemie. Cele mai frecvente au fost cazurile în care pacienţii au făcut scandal pentru a fi lăsaţi să plece acasă sau pentru a li se da tratamentul pe care ei îl consideră potrivit.

„Foarte multe agresiuni s-au înregistrat în rândul colegilor, în special a medicilor şi a asistentelor de la coronasceptici care nu credeau că există COVID, credeau că e o lucrătură mondială. Au fost cazuri în care s-au ridicat şi au cerut externarea la cerere, aşa numita agresiune pe actul medical”, a declarat managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” Timişoara, Cristian Oancea.

Diplome de „criminali nazişti”, trimise prin poştă Agresiunile la adresa medicilor de la „Victor Babeş” au culminat trimiterea unor diplome de „criminali nazişti”. Diplomele au fost trimise prin poştă, cu confirmare, de primire. Una dintre diplome era pentru doctorul Cristian Oancea, managerul spitalului, una pentru doctorul Virgil Musta, o cunoscută voce a pandemiei, şi una pentru întreg spitalul.

„Bineînţeles că am anunţat organele abilitate. Dacă mă făceau comunist, o înrămam, că muncesc de dau în brânci, dar să mă facă nazist, asta nu suport”, a declarat medicul Cristian Oancea, potrivit căruia, împreună cu diplomele au fost trimise şi CD-uri care dovedesc „crimele” medicilor.

Într-un interviu pentru „Adevărul” de la începutul lunii martie, doctorul Virgil Musta declara că valul patru a fost cel mai greu al pandemiei, fiind perioada în care, pe lângă că au luptat cu agresivitatea virusului, medicii au fost nevoiţi să îndure atacurile coronascepticilor.

„A fost cel mai greu din toate punctele de vedere, din punct de vedere al presiunii, din punct de vedere al numărului de decese şi al psihicului nostru. A fost şi perioada în care medicii au fost criticaţi, atacaţi. Nu a fost uşor să lupţi şi să încerci să faci tot posibilul şi să fii acuzat că ce faci tu nu este bine, nu este corect”, spunea Musta, pentru „Adevărul”, într-un bilanţ al pandemiei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Timiş, în urma sesizării depuse de reprezentanţii Spitalului de Boli Infecţioase a fost deschis un dosar penal în care se fac cercetări.

„La nivelul Secţiei 1 Timişoara se află în lucru din data de 1 aprilie o sesizare ce are ca obiect injurii  transmise de o persoană necunoscută personalului medical din cadrul unui spital din Timisoara. În acest caz, poliţiştii  efectuează cercetări în vederea identificării persoanei cât şi pentru luarea măsurilor legale ce se impun”, potrivit Poliţiei Timiş.

„Tu te chinui să îi găseşti o soluţie şi el te înjură”

Medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase nu sunt singurii supuşi agresiunilor verbale. La Spitalul Judeţean Timişoara, cei mai expuşi sunt medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe. Şeful UPU, medicul Mihai Grecu, a declarat că sunt situaţii în care medicii care ar merita un „mulţumesc” primesc, de fapt, o înjurătură.

„Din fericire, violenţă fizică nu am avut în ultima perioadă, dar din punct de vedere al impactului e violenţa verbală. E neîncrederea asta care a fost sădită între pacient şi medic. Tu te chinui să pui un diagnostic corect, să găseşti o soluţie şi nu numai că nu îţi spune un mulţumesc în treacăt, ci te mai şi înjură.

Asta creează la nivelul personalului o nemulţumire şi o frustrare foarte mari”, a declarat medicul Mihai Grecu.

La rândul său, managerul Spitalului Municipal Timişoara, Daniel Maliţa, susţine că cei mai mulţi pacienţi care ajung la municipal sunt înţelegători, dar apar şi situaţii tensionate. „Mai sunt şi situaţii de genul acesta, dar nu am avut reclamaţii scrise despre asta. Din fericire, marea majoritate a pacienţilor e ok.

Sunt situaţii în care medicul este chemat la un alt pacient, unii se simt neglijaţi şi atunci sunt nemulţumiţi. O dată la câţiva ani se mai întâmplă şi câte o agresiune, dar sunt foarte rare”, a declarat managerul Spitalului Municipal Timişoara, Daniel Maliţa.

Sursa: https://adevarul.ro/

Alte subiecte :

Un bărbat de 30 de ani din Timiș s-a aruncat de pe un pod

Un bărbat de 30 de ani s-a sinucis în această seară. S-a întâmplat în jurul orei 19:43. Acesta s-a aruncat de pe un podul...

Ninsori abundente și vânt puternic de Crăciun în Timiș

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza vremii pentru intervalul cuprins între 23 decembrie ora 20.00 până în 25 decembrie ora 10.00, atât...

Citește și :