Medic timișorean acuzat de moartea unui pacient. Ar fi pus o doctoriță voluntară să-l opereze pe bolnav pentru că avea ”alte activități”

6360

Ziarul Libertatea a prezentat ieri cazul doctorului Mihai Ionac, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara, care apărea în documente ca operând și 25 de ore pe zi. Astăzi, ziarul prezintă cazul unui pacient care a murit în urma jongleriilor medicului.

O intervenție chirurgicală trecută în dreptul lui Mihai Ionac în programul operator ar fi fost, în realitate, efectuată de o doctoriță tânără, Ștefana Deznan, angajată cu contract de voluntariat la Clinica de Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Județean de Urgență Timișoara, al cărei șef era Mihai Ionac. În urma intervenției, pacientul s-a ales cu o infecție care l-a adus de încă două ori pe masa de operație, pentru ca în final să decedeze.

Șocat de moartea tatălui său, fiul pacientului decedat i-a solicitat managerului spitalului să dispună o anchetă internă care să scoată la iveală adevărul.

„Subsemnatul (…) vă aduc la cunoștință următoarele: în data de 1.02.2019, tatăl meu (…) a fost internat în cadrul secției Chirurgie Vasculară, în urma discuției telefonice avute cu domnul profesor Ionac Mihai, în vederea unei intervenții chirurgicale, la recomandarea acestuia, la piciorul stâng. La data de 4.02.2019, domnul profesor mi-a comunicat că dumnealui îl va opera pe pacientul (…) în cursul zilei, precizându-mi că este o operație banală, fără a implica niciun risc. Sâmbătă, în data de 09.02.2019, am fost înștiințat de către doamna doctor Deznan Ștefana că dânsa l-a operat, deoarece domnul profesor a avut alte activități”, a punctat fiul decedatului în plângere.

UPDATE – REACȚIA MEDICULUI

Libertatea l-a contactat pe medicul Mihai Ionac pentru un punct de vedere asupra acuzațiilor care i se aduc. Acesta a confirmat că a primit respectiva plângere.

„Este vorba de fiul unui pacient care, într-adevăr, a decedat cu o infecție gravă. Medicul care l-a operat era de gardă, pacientul fusese internat de urgență. Eu am participat la acea operație făcând partea principală din operație. Fiind urgență – eu nu fac urgențe, cu toate acestea, am făcut bypass și când s-a curățat rana”, a spus medicul, care a atras atenția și asupra unei alte probleme: „Eu am înaintat un referat, am dovezi despre materiale așa-zis sterile pe care le cumpără administrația spitalului pentru pansamente sau pentru vizitatori. Ei le-au trimis în blocul operator! Nu știu dacă acel pacient, de fapt, nu este victima acestei mizerii. Eu am înaintat referate și către DSP prin care am arătat că blocul operator care a fost renovat este interzis. Este prin de suprafețe orizontale, care adună praf. Praful ajunge în plagă.” 

Citește continuarea anchetei pe libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.