Mult zgomot pentru nimic privind decizia TAS pentru nerealizarea baremului de către ACS Poli. Tribunalul elvețian a menținut hotărârea FRF, timișorenii fiind penalizați, în acest caz, cu 8 puncte.
Regulamentul de organizare a activității fotbalistice, celebrul ROAF, preciza, pentru ediția trecută, 2015/16, a Ligii I, la art. 29.4: Echipele participante la play-out clasate la finalul fazei a II-a pe locurile 6, 7 și 8 au obligația să obțină în play-out minimum 15 puncte, în caz contrar urmând a începe sezonul următor cu o penalitate de puncte calculată ca diferență între punctajul minim (15) și numărul de puncte obținut în play-out, indiferent de categoria competițională în care vor evolua.
ACS Poli s-a clasat pe locul 7 în play-out-ul sezonului trecut, reușind doar 7 puncte în cele 14 meciuri ale acestei faze.
Așadar, totul e clar, oameni buni! Și asta nu înseamnă că sunt anti-polist sau anti-timișorean!
***
Și fără acele puncte, ACS Poli are însă șanse mari să evite retrogradarea. Pornește în play-out cu 7 puncte, la doar trei în spatele Pandurilor (aflată acum pe locul ce duce la baraj) și la șase în urma Chiajnei (situată pe prima poziție fără implicații la retrogradare). Și sunt 14 etape!
***
La finalul sezonului regulat, presa ”mainstream” clama: Dinamo și Universitatea Craiova revin în cupele europene! În primul rând, CSU Craiova de azi e doar o ”clonă” a clubului de odinioară, așa că nu are cum să revină unde n-a fost niciodată. În al doilea, stimabilii ziariști, din neștiință sau din ignoranță, au omis că dacă o echipă din afara play-off-ului – aceasta putând fi ACS Poli sau FC Voluntari (nu și CS Mioveni, în insolvență) – va cuceri Cupa României, atunci doar patru din play-off vor merge în eurocupe pentru ediția viitoare. Cum CFR Cluj nu are acest drept, din motive de insolvență (Iuliu Mureșan vorbește aiurea sperând să primească acest drept în cazul în care clubul va ieși din această stare), matematica e simplă: atunci una dintre celelalte cinci nu se va califica pentru Europa.