Măsurile impuse de inspectorii Curţii de Conturi, care au controlat în ultimii ani mai toate primăriile din judeţul Timiş, duc la procese pe bandă rulantă. Ultimul caz este la Dumbrăviţa, unde angajaţii îl cheamă în instanţă pe primar după ce, la începutul săptămânii, funcţionarii au stat 2 zile în grevă şi nu au muncit.
Cei 42 de angajaţi ai Primăriei Comunei Dumbrăviţa nu au muncit luni, 8 februarie, şi marţi, 9 februarie. Protestul a survenit după ce salariile lor pe luna ianuarie au fost cu 600 de lei mai mici decât cele din decembrie.
Primarul Victor Malac a recurs la măsura diminuării veniturilor angajaţiilor după ce Curtea de Conturi a cerut tăiarea sporului de dispozitiv, dar şi altor prime, pe care angajaţii le-ar fi primit ilegal. Edilul comunei a atacat în instanţă raportul Curţii de Conturi, dar după un an de procese a pierdut. Pentru a nu fi acuzat de abuz în serviciu a trecut la reducerea salariilor angajaţiilor.
Acum oamenii au recurs şi ei la instanţîă şi l-au dat în judecată pe primar. Angajaţii cer revocarea deciziei primarului prin care le-au fost reduse salariile.
Potrivit Federaţie Naţionale a Sindicatelor din Administraţie, aceeaşi situaţie o regăsim în mai multe primării din Timiş. Şi la Lugoj, Boldur, Bucovăţ, Bârna, Teremia Mare, Ghiroda, Dudeştii Noi sau Giulvăz funcţionarii cer în instanţă să le revină salariile la nivelul anterior tăierilor.
Şi la Primăria Timişoara întâlnim această situaţie. Şi aici, în 2014, Curtea de Conturi a constatat că funcţionarii au beneficiat fără drept de prime şi sporuri, iar inspectorii au cerut eliminarea acestora din salariile angajaţiilor. Conducerea instituţiei se judecă în continuare cu auditorii, considerând neîntemeiat raportul de audit.