Măşti, distracţie şi voie bună la Balurile de Făşang, organizate la Reşiţa de Lăsatul Secului

350

Balul mascat de Fășang, organizat la Reșita de comunitatea germană, ajuns la cea de-a 27-a ediție, a avut loc sâmbătă seara.

„Balul de Fășang al comunității germane din Banatul Montan a adunat și de această dată peste 400 de persoane, ceea ce înseamnă păstrarea acestei vechi tradiții. Este un moment de sărbătoare, în care, cu mic, cu mare, am avut ocazia să ne întâlnim, să socializăm, să petrecem”, a declarat Cristian Chioncel, vicepreședinte Forumului Democratic al Germanilor din Caraș-Severin.

După Balul de Fășang, minoritatea germană din județ va organiza marți sărbătoarea gogoșilor.

Primul bal de Fășang de după evenimentele din 1989 a avut loc, la Reșița, în anul 1991, în organizarea Asociației Germane de Cultură și Educație a Adulților din municipiu și Forumului Democratic al Germanilor Caraș-Severin. De atunci, această manifestare are loc în fiecare an.

Tot sâmbătă seara, au marcat intrarea în postul Paștelui și etnicii maghiari din Reșița.

„Cu acest prilej, am distribuit și Ordinul Bradul de argint, pentru părintele arhidiacon romano-catolic al Banatului Montan, Jozsef Csaba Pal. Este o recunoștință a Uniunii Democrate Maghiare și a Asociației Culturale Platanus Caraș-Severin, pentru activitatea depusă, astfel încât, să țină oamenii laolaltă, fără să conteze dacă suntem maghiari, germani, români. De asemenea, după acest bal lăsăm lingurile cu grăsime, cum se spune, și trecem în perioada postului”, a afirmat Mihai Balint, președinte UDMR Caraș-Severin.

Fășangul este perioada cuprinsă între Bobotează și Miercurea Cenușii, ziua în care creștinii apuseni — romano-catolicii, evanghelicii și reformații — intră în Postul Mare al Paștelui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.