-3.9 C
Timișoara
joi 16 ianuarie 2025

Sindicaliștii din domeniul IT protestează împotriva abuzurilor asupra angajaților la locul de muncă

Sindicaliștii în IT organizează un protest împotriva hărțuirii și relelor tratamente față de angajați la locul de muncă. Protestul are loc miercuri, 9 octombrie, începând cu ora 12:00 în Piața Victoriei. 

„În ultimele săptămâni două tinere și-au pierdut viața din cauze direct legate de locul de muncă. În Timișoara, o tânără de 33 de ani s-a sinucis urmare și a presiunilor și hărțuirilor de la locul de muncă pentru a-și da demisia, iar în București, o tânără de 26 de ani a făcut infarct chiar la locul de muncă.
Mânați de goana după profit și de performanța economică ridicată cu costuri cât mai mici, mulți angajatori pun o presiune enormă pe angajați. Abuzurile, hărțuirea sau epuizarea la locul de muncă au devenit din păcate o parte normală din mediul de lucru din România și în mediul public nu se vorbește despre asta absolut deloc. (…)
Statul pare că și-a abandonat complet cetățenii! În fața acestor realități, ridicăm cu toții vocea doar atunci când se ajunge la cazuri tragice precum ale celor două angajate, cazuri care ne umplu de mânie și si frustrare. Să nu uităm însă că mulți, enorm de mulți angajați suferă în tăcere, îndurând în continuare abuzuri sau presiuni la locul de muncă ca unică soluție pentru supraviețuire, pentru a-și putea hrăni familiile și plăti facturile!
Pentru toți aceștia, și împotriva unui stat complice, ne adunăm miercuri, 09.10.2024, în Piața Operei din Timișoara în intervalul 12-14.
Organizăm acest marș în semn de protest față de angajatorii care utilizează astfel de tehnici, față de autoritățile care vin prea puțin și prea târziu în sprijinul angajatului, dar și ca dovadă de susținere a tuturor celor care suferă în tăcere la locul de muncă. Nu sunteți singuri! Suntem cu toții aici să ne susținem reciproc și trebuie să schimbăm țara asta împreună!”, a transmis într-un comunicat Sindicatul IT Timișoara.
Sindicaliștii își propun să ridice gradul de conștientizare asupra practicilor neloiale ale angajatorilor la locul de muncă.

„Vrem să se facă lumină în cazul tragic al angajatei Atos, atât la nivelul angajatorului, cât și al controalelor ITM pe care le considerăm superficiale; Vrem ca angajatorii să își respecte angajații și să ofere condiții de muncă decente și juste. Vocile angajaților trebuie să se audă în spațiul public, iar problemele care îi afectează atât de crunt să fie cu adevărat luate în serios de către angajatori și autorități în mod sistematic, nu doar în momente tragice. Nu sunteți singuri!”, au precizat sindicaliștii, în cadrul unui comunicat de presă.

Practicile neloiale ale angajatorilor la locurile de muncă au reprezentat, de-a lungul timpului, o problemă nu doar pentru angajații din companiile private, cât și pentru cei de la stat. Demisiile mascate sunt o practică des întâlnită de hărțuire la locul de muncă, în multe dintre domeniile din România.
Sindicatul IT Timișoara îi îndeamnă pe cetățenii care vor să se alăture cauzei să vină la protest, indiferent de locul de muncă pe care îl au. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

În Regiunea Vest se pot depune proiecte pentru investiții în modernizarea grădinițelor, școlilor și liceelor publice

Investim în educație de calitate pentru viitorul copiilor noștri. Copiii noștri merită să învețe într-un mediu care le stimulează creativitatea, curiozitatea și dorința de a...

Noi afilieri internaționale pentru Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor din cadrul UVT

După obținerea statutului de membru cu drepturi depline al European Foundation for Management Development (EFMD), Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor (FEAA)...

Citește și :