Maria Olaru spune povestea dură de viață a unei gimnaste

5748

Lansarea volumului de memorii semnat de Maria Olaru a născut polemici în lumea sportului. ”Prețul aurului. Sinceritate incomodă” își are lansarea programată sâmbătă, la București, însă poveștile timișorencei au generat deja valuri în special printre gimnaști.

Timișoreancă prin adopție, Maria Olaru este una dintre figurile emblematice ale gimnasticii românești. Apogeul carierei sale îl reprezintă anul 2000 în care a cucerit un medalia de argint la individual compus și titlul olimpic cu echipa la aceeași ediție a Jocurilor Olimpice, cea de la Sydney din anul 2000. Vorbim așadar despre o mare campioană.

Cartea sa ce va fi lansată sâmbătă a readus-o în atenția opiniei publice și a divizat în două tabere lumea sportului. Pentru că volumul său vorbește despre viața grea a unui sportiv de performanță, despre sacrificiile ce trebuiesc făcute dar mai ales despre compromisuri, lipsuri, umilințe, jigniri, bătăi, înfometări la lotul olimpic… Nu e prima gimnastă care vorbește despre mâna de fier cu care gimnastica românească și-a croit drum către culmile performanței, dar cu siguranță e una dintre cele mai autorizate voci care au spus-o. Cu atât mai mult cu cât cei incriminați sunt cei mai buni antrenori ai lumii: Octavian Bellu și Mariana Bitang.

”Sunt pasaje dure într-adevăr. Dar acestea au fost momentele, așa le-am trăit eu. Nu am vrut să creez polemici”, a subliniat fosta gimnastă în legătură cu discuțiile create în jurul lansării cărții.

Contestatarii volumului intitulat ”Prețul aurului. Sinceritate incomodă” o atacă pe Maria Olaru cu privire la momentul ales pentru această carte: ”De ce nu a spus aceste povești atunci, de ce a așteptat 15 ani să le publice? Și o face tocmai acum, într-un moment în care gimnastica românească e la pământ după ratarea calificării la Olimpiadă”.

Născută la Fălticeni în 1982, Olaru s-a stabilit la Timișoara după încheierea activității de sportiv. A absolvit facultatea de Educație Fizică și Sport respectiv cea de Științe Economice de la Universitatea de Vest. A activat ca antrenor la Bart Conner Academy în Statele Unite, în Austria și în Malaesia. A îndeplinit funcția de director al Academiei Olimpice Române, Filiala Timiş, dar și cadru universitar la Universitatea de Vest. A cochetat cu postura de prezentator de ştiri sportive la Pro TV Timişoara şi TVR Timişoara, dar și cea de corespondent la Gazeta Sporturilor şi ProSport. În anul 2014 s-a mutat la București, acolo unde locuiește cu soțul său.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.