5.1 C
Timișoara
sâmbătă 21 decembrie 2024

Marea Britanie ia MĂSURI DURE pentru imigranți! Inclusiv pentru românii aflați deja acolo

Marea Britanie vrea să implementeze măsuri dure pentru imigranți, inclusiv pentru străinii aflați deja în țară, care au un loc de muncă. România va trebui să negocieze dur cu Marea Britanie, în contextul unui Brexit draconic, apoi cu lista de cerințe va trebui să se prezinte și în fața Uniunii Europene, recomandă europarlamentarii români, care atrag atenția că românii care lucrează în Marea Britanie trebuie protejați.

Recent, premierul Theresa May a hotărât să elaboreze unele măsuri pentru diminuarea imigrației în Marea Britanie, inclusiv printr-un sistem de vize, în contextul ieșirii țării din UE, potrivit unui document guvernamental citat de Reuters.

Practic, Marea Britanie a creat o echipă specială care are sarcina de a se ocupa de elaborarea măsurilor pentru limitarea imigrației. Echipa este coordonată de premierul Theresa May, iar din ea fac parte alți 12 oficiali guvernamentali, inclusiv ministrul de Externe, Boris Johnson, și David Davis, secretar de stat pentru Brexit, care au susținut ieșirea Marii Britanii din UE.

Ce se va întampla cu românii din UK după Brexit?

România va trebui să negocieze în termeni foarte duri lista de cerințe pentru diaspora din UK. Europarlamentarul Renate Weber susține că, în contextul în care Marea Britanie vrea să-și închidă porțile pentru imigranți, inclusiv piața locurilor de muncă, România va trebui să-și impună punctul de vedere și să obțină o situație echitabilă și favorabilă atât românilor care se află deja în UK, cât și celor care vor să ajungă în această țară.

Este vorba de felul în care lucrătorii români care se află deja în Marea Britanie vor fi trataţi în continuare, dar este vorba inclusiv de alţii care ar putea să meargă în viitor. Marea Britanie în acest moment sau mă rog, ăsta a fost discursul Brexitului, ar vrea cumva să devină închisă pentru astfel de posibilităţi, dar pe de altă parte, doreşte să menţină mai multe din avantajele pe care le are din participarea la piaţa unică. Or piaţa unică nu înseamnă doar circulaţia mărfurilor şi lipsa unor tarife vamale, piaţa unică înseamnă inclusiv piaţa unică a muncii. Deci în condiţiile în care Marea Britanie vrea avantaje de la UE, trebuie să accepte inclusiv să ofere o situaţie echitabilă pentru lucrătorii care ar dori să vină în Marea Britanie”, spune Renate Weber la RFI.

Renate Weber crede că „România poate aici să aibă o voce foarte puternică, o voce care să fie impusă inclusiv în negocierile pe care UE le va avea cu Marea Britanie privind Brexitul, dacă acest Brexit se va produce, pentru că în continuare eu personal observ în jurul meu multă agitaţie în vederea creării unei minuni, dacă pot spune aşa, prin care totuşi Marea Britanie să nu iasă, dar sigur că vor avansa şi discuţiile în vederea producerii efectelor Brexitului şi atunci este firesc ca România să negocieze dur cu Marea Britanie şi după aceea toate aceste cerinţe să le pună şi pe masa UE”.

Ce ar trebui să negocieze România? „inclusiv să ofere o situaţie echitabilă pentru lucrătorii care ar dori să vină în Marea BritanieEste vorba de felul în care lucrătorii români care se află deja în Marea Britanie vor fi trataţi în continuare, dar este vorba inclusiv de alţii care ar putea să meargă în viitor. Marea Britanie în acest moment sau mă rog, ăsta a fost discursul Brexitului, ar vrea cumva să devină închisă pentru astfel de posibilităţi, dar pe de altă parte, doreşte să menţină mai multe din avantajele pe care le are din participarea la piaţa unică. Or piaţa unică nu înseamnă doar circulaţia mărfurilor şi lipsa unor tarife vamale, piaţa unică înseamnă inclusiv piaţa unică a muncii. Deci în condiţiile în care Marea Britanie vrea avantaje de la UE, trebuie să accepte”, apreciază Renate Weber.

Marea Britanie va înăspri condițiile pentru străinii aflați pe teritoriu britanic

Guvernul Marii Britanii susține că „obiectivul este implementarea unor măsuri interne pentru controlul imigrației, inclusiv prin instituirea unui eficient sistem punctual de vize și prin înăsprirea condițiilor pentru străinii aflați pe teritoriul britanic”. Echipa guvernamentală va avea sarcina de a reduce cu câteva zeci de mii numărul imigranților aflați deja în Marea Britanie.

Liderii europeni au atras atenția Marii Britanii că libertatea de circulație a cetățenilor UE și contribuțiile la bugetul comunitar reprezintă elemente esențiale pentru ca Marea Britanie să mențină accesul la piața unică după ieșirea din Blocul comunitar. Însă Guvernul conservator condus de Theresa May a semnalat în mai multe rânduri că nu vrea să contribuie la bugetul UE după Brexit și că va opri circulația cetățenilor europeni.

Sursa: hotweek.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

A început recepția Liceului Waldorf

La doi ani de la startul construcției de la zero, Primăria Municipiului Timișoara a început recepția Liceului Waldorf, prima școală nouă din Timișoara de...

FOTO – VIDEO | Gala Timișoara 35 – despre cum Revoluția din 1989 i-a unit pe etnicii maghiari și români pentru un singur scop

Sâmbătă a fost o seară de excepție la Centrul Reformat „Noul Mileniu”. Gala Timișoara 35 a găzduit invitați de vază:  Președintele Ungariei Sulyok Tamás,...

Citește și :