0.1 C
Timișoara
luni 23 decembrie 2024

Liviu Dragnea are dreptate: statul paralel există! Dar nu ăla!

Hoții, nebunii și ticăloșii au în comun un lucru neașteptat: nu îi crede nimeni când spun ceva important. Mai mult decât atât, oamenii cinstiți, normali și de bună-credință sunt tentați să identifice adevărul, cinstea și onestitatea aplicând celor spuse de ticăloși o logică inversă: dacă aceștia din urmă spun că ceva este alb, acel ceva precis este negru. Și invers.

Asta se numește judecată prin ricoșeu și nu este deloc un mecanism ce dă rezultatele cele mai bune. Ca să înțelegeți mai bine și să nu fac prea multă teorie a chibritului, intru direct în chestiune și vă spun că, acum, când scriu toate acestea, mă gândesc fix la Dragnea și Tăriceanu. Adică la PSD-ALDE. Adică la această grupare organizată care a împuțit legile, Parlamentul, Justiția și presa cu minciuni sfruntate, cu invenții, cu aberații și vorbe de clacă. Numai că, între toate cele, minciuna cea mai mare a lor, Statul Paralel, nu e chiar o minciună. Nu tresăriți, vă rog, nu am de gând să scriu că Dragnea are dreptate și că acel statul paralel invocat de el ar trebui răstignit.

În realitate, de când PSD-ul și Adrian Năstase au pierdut alegerile în 2004, România a devenit locul de înfruntare a mai multor „state paralele”. Ne amintim, venirea la putere a lui Băsescu atunci a însemnat prima mare schismă din „umărul” neocomunist al FSN-ului. Da, fiindcă și Băsescu făcea parte din casta rapace care s-a urcat pe România cu țâțele doldora de resurse. Băsescu a ghicit repede că poate fi bossul doar împreună cu liberalii, iar liberalii au priceput și ei că nu pot învinge PSD-ul decât cu Băsescu.

Dar lupta abia începea fiindcă statul era parazitat de judecători, procurori, polițiști pesediști legați între ei prin otgoane de oțel. Care nu puteau fi înlăturați așa, cum ai cauteriza un neg. Drept pentru care, după victorie, Băsescu a făcut un gest neașteptat: a numit-o pe Monica Macovei în fruntea DNA fiindcă știa că Monica Macovei le va da mână liberă procurorilor. Care au început să facă la greu dosare încurajați de semnalul primit de la Cotroceni. Slavă Domnului, ca să zic așa, România este o țară bogată și în corupți. Numai că sistemul — sistemul judiciar, ministerul de Interne, serviciile de informații — era puternic și greu de destructurat. Pentru că avea interese divergente și reacționa în funcție de interesele de moment. „State paralele”, ca să mă exprim așa, au apărut deja în clipa în care ofițeri de informații plecați din sistem au privatizat „interesul național”.

În interesul cui au făcut asta? În interesul celor care plăteau cel mai bine. Iar persoanele care au plătit și plătesc cel mai bine sunt cei care și-au clădit averile pe hoție sau pe manevre în justiție la limita legii. Unii dintre acești moguli au acces nu doar la asemenea informații comandate de ei, ci și la informații din interiorul Sistemului unde nimeni nu știe exact câte „state paralele” există. Așa că protestez și eu alături de Dragnea față de Justiția care, în batjocură, dă condamnări cu suspendare, îl achită pe Sebastian Ghiță, se face că îl condamnă pe Hrebenciuc pentru sute de milioane de euro, îi achită pe Ponta și Șova, dar condamnă la 6 ani un medic pentru un plic cu 1.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Academia de Advocacy cere responsabilitate politică și stabilitate guvernamentală

În contextul crizei politice actuale, Academia de Advocacy face un apel ferm către partidele politice proeuropene să constituie o coaliție stabilă și să formeze...

Curtea Constituțională între statul de drept și democrația (i)liberală

Recenta decizie a Curții noastre Constituționale, de anulare a întregului proces electoral aferent alegerii Președintelui României, a trezit emoții la nivelul întregii Națiuni. Mulți...

Brumar, primul bal…

Citește și :