Știai că anumite tratamente medicamentoase pot influența calitatea somnului? Îți spunem în rândurile de mai jos care sunt pastilele care pot avea cauza tulburări de somn!
Medicamentele pentru răceli şi alergii
Antihistaminicele folosite în tratarea răcelilor şi alergiilor duc la apariţia somnolenţei şi a unei stări de oboseală permanentă. Mai mult, efectul acestor pastile durează pănă la 6-8 ore după administrarea lor.
La fel ca si antihistaminicele, decongestionantele determină apariţia insomniei,în timp ce majoritatea pastilelor obişnuite pentru răceli te fac să te trezeşti destul de des în timpul nopţii.
Medicamente destinate problemelor de tiroida
Una dintre cele mai comune afecţiuni ale tiroidei este hipertiroidismul, care are ca simptom principal oboseala, în special pe parcursul zilei. Însă, unele pastile recomandate tratării acestei afecţiuni are un efect opus bolii, şi anume insomnia. Totuşi acest efect apare doar atunci când doza administrată este destul de mare.
Medicamente pentru inimă
Pastilele care reglează ritmul şi bătăile inimii pot cauza insomnie şi alte probleme care au legătură cu somnul. Beta blocantele folosite pentru scăderea presiunii sângelui, aritmie şi dureri ale inimii cresc riscul apariţiei insomniei, trezitului în timpul nopţii şi coşmarurilor.
Medicamente pentru astm
Medicamentele antiasmatice folosite pentru reducerea inflamaţiilor şi curăţarea canalelor respiratorii duc la apariţia tulburărilor de somn, la fel ca şi în cazul pastilelor pentru inimă. Majoritatea antiasmaticelor conţin substanţe asemănătoare cafeinei, care duc la dispariţia somnului.
Sursa: clicksanatate.ro