Autoritățile au prezentat o lungă listă de investiții pentru dezvoltarea orașului. Vin bani de la Guvern pentru unele proiectele din oraș și cele din preajma lui, se caută finanțare pentru altele din partea Companiei Naționale de Inevstiții și se aplică pentru fonduri europene.
Potrivit primarului Timișoarei, din bugetul de stat vor fi finanțate lucrările de extindere a bulevardului Mareșal Constantin Prezan – 18 milioane de lei; modernizarea străzii Grigore Alexandrescu – 6 milioane de lei; Parcul Civic – 4 milioane de lei. Prin Ministerul Transporturilor vor fi finanțate anul acesta marile proiecte de infrastructură de lângă Timișoara. Astfel, ccentura de sud a orașului a primit din buget 100 de milioane de lei, realizarea studiului de prefezabilitate pentru centura vest a primit o alocare de 2,3 milioane de lei, nodul rutier DN69 – autostradă primește 244 de milioane de lei penru construire, iar pentru proiectarea autostrăzii Timișoara – Moravița, Guvernul a alocat 4,8 milioane de lei.
Bani pentru cultură și infrastructură sportivă
Programul Timișoara Capitală Europeană a Culturii primește, prin Ministerul Culturii, 61,5 milioane de lei. Sunt incluse la finanțare proiectul Centrului Multicultural de pe aleea Mărășești, reabilitarea cinematografelor Dacia și Victoriei, restaurarea Operei Timișoara și a Sălii 2 a Teatrului Național, dar și reabilitarea Filarmonicii Banatul.
Administrația orașului cere bani și de Compania Națională de Investiții pentru construirea sălii polivalente (care este în licitație), complexului sportiv din Lipovei, complexului de pe strada Costică Rădulescu (lucrările trebuie să înceapă în noiembrie) și pentru Multyplexity. Tot CNI va finanța noul stadion ce va înlocui arena Dan Păltinișanu. Autortățile locale spun că muncesc la un masterplan al zonei, vor prezenta un PUZ, pentru ca lucrările să fie coerente și să avem un mare copplex sportiv.
Prin Fondul Național de Mediu se vrea finanțarea pentru modernizarea iluminatului public de pe Calea Aradului, Calea Torontalului și Sever Bocu. De asemenea, de la Comisia Europeană se vor solicita bani pentru modificarea sistemului de iluminat în restul orașului, care se dorește a fi inteligent. Primul pas va fi inventarierea lui. O cerere de finanțare va fi adresată și Institutului Național al Patrimoniului pentru refacerea bucății de bastion din Piața Mărăști. Primăria Timișoara vrea să primească 90% din suma necesară pentru restaurare.
În privința proiectelor care au deja finanțare asigurată, viceprimarul Lațcău a anunțat că în 15 martie vor demara lucrările pe Calea Bogdăneștilor și în vară cele de la Pasajul Solventul.