Lindenfeld este un sat din Banatul de Munte înfiinţat de coloniştii germani care au venit din regiunea Klatau, Germania, în 1828. În acelaşi an, aceştia au mai înfiinţat şi Brebu Nou, Sadova Veche, Gărâna şi Wolfswiese.
Satul se află la o altitudine de 760 m, în Masivul Semenic. Aşa zis sat, fiindcă la ora actuală e doar o ruină, un sat al zidurilor şi meterezelor, fără nici un locuitor, cu toate că în 1920 avea peste 300 de suflete. Satul era în totalitate german, niciodată în sat nu au avut loc căsătorii mixte. În sat exista o singură şcoală, iar dascălul de la acea vreme trebuia să îi înveţe pe copii şi limba română, lucru destul de dificil, deoarece în familie se vorbea doar germana.
Singurele munci care se puteau face în sat era la împăduriri şi la munca ogoarelor, banii câştigaţi astfel neajungând unei familii, aşa că mulţi bărbaţi erau nevoiţi să îşi caute serviciu la oraş, cel mai apropiat fiind Caransebeşul, la aproape 25 km distanţă.
Ultimul locuitor al satului a fost Paul Schwirzenbeck, care a refuzat să părăsească satul, acesta murind la vârsta de 83 ani, lovit de o maşină în Caransebeş, în 1998.
Doar biserica şi câteva case se mai află în picioare şi acestea fiind într-o stare avansată de degradare.
În ultima perioadă se pare că mulţi dintre urmaşii locuitorilor acestui sat, rămas fantomă, se arată interesaţi de fostele locuri natale şi vin în Lindenfeld, unde îşi construiesc case de vacanţe,locurile fiind minunate.
Printre ruinele satului, astăzi mai umblă doar ciobanii satelor vecine, veniți în păstorit cu oile, şi locuiesc în casele părăsite până toamna, când se întorc acasă.
Din Caransebeş până în sat se poate ajunge doar cu maşină de teren 4×4, mai ales că ultimii 5 km sunt aşişderea unor drumuri forestiere, cu gropi şi denivelări.
Heei,Stejărel nene,vezi ca ai mancat o litera din numele satului… poate chiar ti-a fost foame atunci cand ai scris art. asta despre acest loc…Titlul este introducerea in subiect nu-i asa…macar el sa fie scris corect…CORECTEAZA!
LIN DEN FELD