Administraţiile publice locale şi judeţene, dar şi societăţile private, pot începe să depună proiecte pentru a accesa fonduri prin programul Operaţional Regional 2014 – 2020.
Primele domenii în cadrul cărora se pot depune proiecte sunt drumurile județene și eficiența energetică a clădirilor rezidențiale. Urmează regenerarea zonelor urbane abandonate și neutilizate, patrimoniul cultural, microîntreprinderile și turismul.
Între 7 şi 12 martie se pot depune proiecte pe axele „Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T” şi „Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor”.
Între 14 şi 18 martie este rândul axelor „Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban”.
Urmează „Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural”, în perioada 21 – 25 martie, iar axa „Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri” şi axa „Sprijinirea unei creșteri favorabile ocupării forței de muncă” pot fi accesate între 28 martie şi 1 aprilie.
“Calendarul publicat prezintă estimarea lansărilor în format tipărit. Astfel, până la lansarea oficială a sistemulului electronic MySMIS, cererile de finanțare se vor transmite/depune în format tipărit și în format PDF pe un CD, la sediul Agențiilor pentru Dezvoltare Regională unde va avea loc implementarea proiectului. Imediat ce aplicația electronică MySMIS va deveni operațională, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) va stabili procedura de urmat pentru depunerea în continuare a cererilor de finanțare prin sistemul MySMIS”, transmite ADR Vest.