După ce destul de mulţi ani a avut doar rolul de a înclina balanţa puterii când de o parte când de alta, partidul umanist, devenit apoi conservator vrea să schimbe rolul. Gata. De acum începând, bucata de PC plecată alături de Maria Grapini, îşi ia în serios rolul de partid umanist şi vrea să joace în liga mare a politicii. Şi s-au pus pe treabă. Chiar de la începutul anului a avut loc conferinţa judeţeana a Partidului Puterii Umaniste-Social Liberal, pe scurt PPU-sl.
Sala mare de şedinte a hotelului Boavista a devenit neîncăpătoare. Foarte interesant de observat a fost afluenţa mare de tineri ce vor să facă politică. Chiar şi în rândul celor trecuţi de prima tinereţe sunt mulţi novici în ale politichiei ce nu au fost membrii în vreun partid politic.
A avut loc o dare de seamă a activităţii din jumătatea de an scursă de la scindarea din vara trecută. De asemenea a fost prezentat biroul executiv şi biroul judeţean al partidului.
Au fost subliniate cele mai importante aspecte ale viitorului program al filialei Timiş, pe anul acesta.
Dar cea mai aşteptată parte a fost ultima, în care au fost prezentaţi cei câţiva curajoşi ce-şi vor asuma bătălia pentru fotoliul de primar în câteva comune unde organizaţia se află în poziţie mai bună. În zonele mai puţin favorabile nu se hazardează să desemneze pe nimeni, ci s-a hotărât să fie sprijinit cel mai bun gospodar al urbei indiferent de afilierea sa la o organizaţie sau alta.
Europarlamentarul Maria Grapini promite ca din poziţia sa de copreşedinte naţional al formaţiunii va încerca să facă o joncţiune a nevoilor romaneşti cu exigenţele cerute la nivel de Bruxelles.
Ca totul să aibe gust, nu a lipsit sarea şi piperul adunării. Alte formaţiuni ne-au promis câte în lună şi stele sau chiar peste. Ba mai mult unii voiau ca lucrurile să meargă ca într-o ţara a „lucrului bine făcut”.
Uica Mihai a făcut show aşa cum ştie el să facă. Mihai T. Ioan aşa cum a fost prezentat oficial şi ceremonios, a devenit om politic adevărat.
De când se ştie s-a declarat un spirit liber şi renascentist. Adică a scris poezie, proză, a fostcoregraf şi un neobosit culegator şi păstrător al tradiţiilor Banatului. Om de televiziune şi de litere. Adică aşa cum se defineşte el însuşi, un umanist. Iată că de acum devine umanist şi cu carnet. Îşi pune hărnicia, umorul şi polonicul în slujba binelui obştesc.
Deci în acestă organizaţie precis treburile vor fi bine gătite. Căci uica Mihai este cunoscut de toţi dar cu osebire de gurmanzi, ca un gastronom de vază ce duce în toată ţara gusturile Banatului.
Gospodinele umaniste măcar nu vor duce lipsă de reţete, de la cele simple până la cele mai sofisticate.