După ce, cu puține zile în urmă, Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, susţinea că salariile bugetarilor mai mici de 4.000 de lei se vor dubla, prin legea salarizării unitare, iar profesorul de economie Mircea Coşea afirma că declaraţia ministrului Muncii nu are niciun fel de acoperire economică şi este o declaraţie pur politică, făcută într-un context politic important, prin care PSD-ul doreşte să îşi îmbunătăţească imaginea publică, onor ministrul Lia Olguţa Vasilescu a revenit cu explicații pe contul personal de Facebook: „Ca să fiu foarte clară, deşi aveam senzaţia că s-a înţeles şi că e logic: creşterile salariale ale bugetarilor, cu 56 la sută în medie, sunt exact cum scrie în programul de guvernare, pe următorii 4 ani. Nu vom avea situaţii în care salariile sub 4000 lei, care se dublează, pe medie, să depăşească salariile care sunt acum în plată la 7000. Sunt praguri clar delimitate de la o clasă la alta. De altfel, observ că rugămintea ca anexa cu salariile din Armată şi Ordine publică să nu fie dată presei pană nu devine finală ca urmare a negocierilor a rămas doar deziderat şi a „scăpat” în presă. De acolo oricine poate vedea cum se calculează salariile până în 2021. Cu precizarea că anexa nu e finală, până nu avem acordul final cu sindicatele şi nu se aprobă în Parlament. P.S. Cine are neclarităţi poate citi programul de guvernare“.
La rându-i, preşedintele Comisiei de Muncă din Cameră Deputaților, Adrian Solomon, a declarat, că nu ştie de unde a ieşit „chestiunea” privind dublarea salariilor și că este vorba, probabil, de o greşeală de comunicare, în condiţiile în care PSD a promis creşteri în medie de 46% în patru ani. Întrebat dacă dublarea salariilor pare realistă sau viabilă, Solomon a răspuns: „Depinde. Dacă vorbim de cei care au acum 1000 de lei net, probabil că dublarea va fi realistă, dar pentru cei care au peste 2-3000 de lei va fi imposibil să o facem”.
De 27 de ani, clasa politică încearcă să ne dezbine, pentru a ne manipula mai ușor. Ne-am săturat de promisiuni deșarte, ne-am săturat de politicenii care făgăduiesc marea cu sarea, în schimbul mult doritelor voturi, iar odată ajunși la putere uită de promisiunile făcute. Să nu uităm că există și un paradox: oricât de fanteziste ar fi promisiunile, românii se lasă păcăliţi și chiar le place să fie păcăliţi, lucru de altfel binecunoscut de clasa politică. Când se va trezi acest popor? Pe de altă parte, o fi chiar aşa de greu să nu guvernezi doar pentru tine şi ai tăi, ci pentru toți românii?!