1.1 C
Timișoara
miercuri 22 ianuarie 2025

Klaus Iohannis vrea să facă… România educată. Iată ce se va întâmpla anul acesta

România educată! Dezbatere inițiată de președintele României, Klaus Iohannis, legată de sistemul național de educație și cercetare, care vor fi apoi transformate în obiective de țară și integrate într-o viziune pe termen lung, pentru 2018 – 2030.

Administrația Prezidențială a lansat vineri în dezbatere publică criteriile pentru includerea evenimentelor organizate sub egida Dezbaterii Naţionale pentru Educaţie şi Cercetare – România educată, precizează www.presidency.ro.

România educată – Dezbaterea Națională privind educația și cercetarea (2016 – 2018) – etape

Etapa 1 (2016 – 2017)
Preluarea viziunii societăţii (grup țintă: ONG-uri, actori educaţionali, şcoli şi universităţi, profesori, părinţi, elevi, angajatori, experţi) și integrarea
ei într-o formă unitară, care va include obiective de țară pentru 2018-2030.

Etapa 2 (2017 – 2018)
Elaborarea strategiei şi a planului operaţional
Lansarea în dezbatere publică

Etapa 3 (2018)
Ansamblu de politici și un model de guvernanță în educație și cercetare
Sprijinirea adoptării unitare a modificărilor normative (dacă se impun).

Instrumente utilizate:
– Instrument de consultare online
– Dezbateri regionale organizate de Administrația Prezidențială
– Evenimente organizate de terți sub egida Dezbaterii Naționale

„Ne dorim ca, în baza unui set de criterii transparente, orice eveniment cu rezultate relevante pentru tema anului 2016, respectiv viziunea și obiectivele de țară pentru educație și cercetare în 2018 – 2030, să poată fi inclus în dezbaterea publică lansată de Administrația Prezidențială, pentru a fructifica astfel întreaga experiență existentă”, se arată în document.

Evenimentele pot fi incluse sub egida „Dezbaterii Naţionale pentru Educaţie şi Cercetare” de către orice persoană, grup de iniţiativă sau organizaţie/structură interesată de domeniul educaţiei şi cercetării (sindicate, patronate, ONG-uri, coaliţii de ONG-uri, mediu privat, instituţii publice etc.)

Înscrierea evenimentelor se va realiza în perioada 1 martie – 1 septembrie 2016, pentru activitățile desfăşurate în perioada 1 aprilie – 1 octombrie 2016. Astfel, candidatura pentru înscriere trebuie să fie transmisă pe adresa educatie@presidency.ro cu minim o lună înainte de derularea efectivă a evenimentului, prin completarea unui formular standard care va fi pus la dispoziţie de către Departamentul Educaţie şi Cercetare din cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

Iată aici criteriile pentru includerea în calendarul de evenimente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :