Fuziunea PMP – UNPR a tulburat apele și așa nu foarte limpezi ale politicii locale. Mai precis, face ca unii dintre aleși să-și se afle în situația de a-și pierde mandatele. La recentul congres de fuziune dintre PMP și UNPR, președinte al filialei teritoriale Caraș-Severin a noii formațiuni politice a fost numit deputatul Ion Tabugan.
Pentru alegerea făcută, se spune, au fost definitorii nu doar experiența sa de parlamentar, ci și rezultatele obținute în alegerile locale în comparație cu fostul lider PMP, tânărul Ionuț Popovici. A cărui, iată, și așa nesperata carieră politică se dovedește deocamdată un balon de săpun. Pe de altă parte, UNPR-istul Mihai Bona a decis, împotriva înțelegerii avută cu Ion Tabugan, să voteze candidatul PSD, Silviu Hurduzeu (actualul președinte al Consiliului Județean), și nu pe cel al liberalilor, Marcel Vela. Plata serviciilor sale s-a dovedit substanțială: a fost ales vicepreședinte al CJ. În UNPR s-a discutat cazul de indisciplină a lui Bona și s-a decis excluderea sa, fapt care atrage după sine și pierderea calității de consilier județean și, implicit, de vicepreședinte al CJ.
Se spune că Mihai Bona ar fi sperat ca Valeriu Steriu să revină asupra deciziei de excludere luată de Consiliul Executiv Național al UNPR și să rămână pe mai departe vicepreședinte al Consiliului Județean, susținut de PMP. Dar Bona a fost exclus din UNPR înainte ca acesta să fuzioneze cu PMP. Documentele de excludere au fost înaintate la CJ Caraș-Severin și la Prefectură.
Revenirea asupra deciziei de excludere trebuie să o facă cineva din UNPR. Dar, practic, UNPR nu mai există, ci avem de-a face cu o altă formațiune politică. În aceste condiții e greu de crezut că s-ar mai putea întâmpla ceva care să-l salveze pe Bona de la pierderea mandatului. Unele informații neoficiale conduc și la posibilitatea ca Ionuț Popovici să plece și el de la conducerea CJ Caraș-Severin, el nemaifiind conducător de formațiune politică.