Iulius Town găzduiește expoziția de new media art „One Night Gallery & RIZI”

55

Timp de trei zile, arta, designul și tehnologia se intersectează cu natura din parcul Iulius Gardens, într-o expoziție plină de lumină, concepte inedite și experiențe interactive. În acest weekend, 22-24 octombrie 2021, între orele 18:30-22:30, expoziția de new media art va aduce în parcul din Iulius Town unsprezece instalații de lumină fascinante.

Expoziția capsulă, „One Night Gallery”, ajunge pentru prima dată în inima Timișoarei după edițiile din Iași, București, Constanța și Cluj-Napoca. Instalațiile interactive vor fi expuse în Iulius Gardens, unul dintre cele mai spectaculoase parcuri din Timişoara.

Tema expoziției „One Night Gallery & RIZI” este ELEMENTS și prezintă modul în care designul întâlnește natura; cele patru elemente primordiale ale naturii – pământulfoculapa și aerul – comunică cu cele patru elemente esențiale din design – punctulliniaplanul și forma. Lumina și spațiul sunt elementele comune care leagă cele două lumi, cea naturală de cea artificială și sunt transpuse astfel cele 11 instalații arhitecturaleCu ajutorul creațiilor realizate de studioul RIZI, timișorenii se vor bucura de modul în care natura și designul comunică prin noi forme de artă.

Printre instalațiile expuse se numără: o instalație arhitecturală cineticăo instalație cu vapori de apă care se joacă prin culoareo instalație cu lumină care se modifică în funcție de mișcările făcute de vizitatorio reinterpretare vizuală a focului printr-o construcție arhitecturalăo instalație interactivă care va permite publicului să se joace cu ideea de comuniune a apei cu focul și alte instalații care compun o experiență multisenzorială prin lumină, sunet și mișcare. 

Înființat în 2013 de către un arhitect și un specialist în comunicare și multimedia, RIZI este un studio de design la intersecția dintre arhitectură, tehnologie și comunicare, care explorează diverse căi pentru a transmite emoția prin intermediul tehnologiei. Cu focus pe experience design, studioul reunește publicul și tehnologia prin proiecte cross media atât în mediul fizic, cât și în cel digital, precum: expoziția de artă digitală BIOS, designul multimedia pentru pavilionul României la Bienala de Arhitectură de la Veneția 2021, arhiva digitală a Muzeului Țăranului Român, instalații cu lumină pentru festivaluri din România și din Franța.

Misiunea    este de a promova artiștii tineri, de a plasa new media art – tehnologii emergente aplicate în artă – ca parte din industriile culturale și creative și de a transforma spațiile publice prin intervenții culturale și prin crearea unei legături între patrimoniul cultural și noile modalități de exprimare artistică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.