Ion Mocioalcă, ”osândit” să conducă lista de candidaturi la Consiliul Județean Caraș-Severin

507

Președintele PSD Caraș-Severin, deputatul Ion Mocioalcă, declarase cu ceva vreme în urmă că ”veteranii” partidului ar fi bine să se mai dea la o parte în favoarea tinerilor.

Acum, însă, liderul social-democrat și-a mai nuanțat poziția, afirmând joi, într-o conferință de presă, alături de secretarul general al PSD, Marian Neacșu, prezent la Reșița, că ”nu va lăsa, în calitate de comandant, armata, fără lider”.

Astfel că, chiar dacă a spus că nu și-a dorit, Mocioalcă va conduce lista PSD de candidaturi la forul județean. Potrivit lui Mocioalcă, PSD a validat listele de candidați în 70 de localități din județ. Rămâne descoperit deocamdată Caransebeșul, acolo unde pesediștii se pare că vor merge cu un liberal: Ilie Iova, vicepreședinte în exercițiu al Consiliului Județean, fost viceprimar la Caransebeș.

Iova face parte din vechiul PD și pare-se că în urma neînțelegerilor cu președintele PNL, Marcel Vela, va candida din această postură. Mocioalcă l-a creditat sibilinic pe acest candidat, nerostindu-i însă numele, cu 89 la sută șanse la Caransebeș.

Secretarul general al PSD, Marian Neacşu, a înaintat ideea că organizația județeană a PSD e una puternică și că democrația de partid îi permite să încheie alianțe locale cam cu cine dorește. Totodată, s-a declarat satisfăcut că există aici ”doi Ioni pozitivi” (Ion Mocioalcă și Ion Crina), care vor câștiga Reșița și județul. Actualul viceprimar cu atribuții de primar, Ion Crina, va încerca să cucerească fotoliul de primar pe care PSD l-a scăpat în urma arestării și demisiei lui Mihai Stepanescu, iar Consiliul Județean este vizat după nu mai puțin de 20 de ani de frustrări, în acest sens.

Marian Neacșu a vorbit, la Reșița, și despre administrație, greoaie, în opinia sa, cu un aparat birocratic numeros. Liderul social-democrat susține că, dincolo de discuțiile despre regionalizare, ar fi mai degrabă de preferat profesionalizarea administrației publice.

Neacșu spune că e cazul să se termine cu ipocrizia și că miniștrii, secretarii de stat și noii funcționari publici cu funcții mai importante, să plece sau să vină odată cu schimbarea puterii politice. Cât de jos la nivelul instituțiilor ar coborî această idee, rămâne de văzut dar pare-se că de politizarea administrației nu vom scăpa niciodată.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.