Este aproape imposibil ca o mare firmă care lucrează cu cele mai noi tehnologii,dar și fabrică echipamente ce parcă prevestesc viitorul, să rămână în urmă în propria curte. Mai exact în depozitele sale. Continental a investit mult, dar acum se poate lăuda cu sistem automatizat de depozitare de piese și produse.
Omul intervine foarte puțin sau mai deloc. Zeci de roboți autonomi „aleargă”, fără oboseală, pe șine ca pe o tablă de șah și ridică cutii cu piese. Fără să greșească! Acumulatorii dau o autonomie mare, iar când se descarcă merg singuri să se încarce.
„Herghelia” de roboți nu a fost deloc ieftină, dar a meritat din plin, după cum a explicat directorul Ralf Luchs.
Tot sistemul automatizat de depozitare înseamnă o investiție de 1,9 milioane de euro. În ciuda faptului că echipamentul conține 42.500 cutii, toate egale și standardizate, și ocupă doar 1000 metri pătrați. Iar după instalarea lui, se asigură reducerea cu 50% a suprafeței totale folosite inițial pentru același scop.
„În era digitalizării, introducerea soluțiilor inteligente și eficiente în domeniul serviciilor logistice este vitală pentru un centru de producție. Fabrica de componente electronice Continental din Timișoara utilizează, începând din 18 aprilie, o tehnologie de ultimă generație, odată cu lansarea primului astfel de sistem de depozitare din industria auto românească. De asemenea, acesta este și primul asemenea echipament din fabricile automotive din cadrul Continental la nivel mondial. Suntem orientați spre performanță, iar acest obiectiv poate fi atins și susținut doar dacă se iau în considerare toate trendurile și condițiile impuse de către piața de profil. Una dintre aceste cerințe este industrializarea, care este direct legată de calitatea muncii angajaților noștri și de calitatea produselor noastre. Achiziționarea acestui sistem inovativ reprezintă un pas mare întreprins de noi în acest sens. Decizia de a investi 1,9 milioane de euro în echipamentul de depozitare modular și ultramodern a venit odată cu cântărirea beneficiilor pe care acesta ni le asigură”, explică Dr. Ralf Luchs, directorul unității de producție.
În aceste condiții, se oferă servicii mai rapide, mai ergonomice și mai conforme la un cost mult mai redus. Integrarea acestuia este încă un pas pe care fabrica din Timișoara îl face în direcția industriei de tip 4.0.
Continental dezvoltă tehnologii și servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă și interconectată a oamenilor şi a bunurilor acestora. Societatea cu profil tehnologic, fondată în 1871 oferă soluţii sigure, eficiente şi accesibile pentru autovehicule, utilaje, trafic şi transport. În 2018, Continental a atins o cifră de afaceri preliminară de aproximativ 44,4 miliarde de euro şi are în prezent circa 244.000 de angajaţi în 60 de ţări și piețe.
In perioada 1999-2018, Continental a investit circa 1.6 miliarde de euro în activităţile din România.