1.1 C
Timișoara
luni 23 decembrie 2024

Între legendă și credință, prin România

România este în ultimii ani una dintre cele mai căutate destinații turistice de către străini. Agenția de turism Ultramarin și-a propus, de doi ani încoace, să facă țara noastră atractivă și pentru români. Tocmai de aceea, la sfârșitul vacanței de vară, propunerea este inedită și fascinantă: un traseu cu șapte zile pline, în care vom străbate cu autocarul cele mai frumoase zone ale României.

În prima zi vom trece prin Sibiu, cu oprire la Muzeul Bruckental, pentru ca apoi să ne continuăm călătoria spre Sighișoara, orașul muzeu, orașul basm, iar apoi ne vom caza la Târgu Mureș. Pornim a doua zi spre Sovata, unde vom vedea celebrul Munte de sare, iar apoi vom face un popas pe tărâmul vrăjit al Lacului Roșu. Vom traversa Cheile Bicazului și vom ajunge apoi în frumoasa Moldova, unde vom vizita Mănăstirea Văratec, Mănstirea Agapia pictată de Nicolae Grigorescu, ne vom opri la Humuleștii lui Creangă și apoi la Cetatea Neamțului.

Ziua a treia o vom petrece în regiunea Moldovei: la splendida Mănăstire Voroneț, la Mănăstirea Gra Humorului și vom vizita Cetatea de scaun a Sucevei.

Ne vom lua timp în zonă și următoarea zi pentru a merge la Mănăstirea Putna, prima ctitorie a lui Ștefan cel Mare, Mănăstirea Sucevița și Mănăstirea Moldovița. Sunt unele dintre cele mai frumoase lăcașuri de cult ale Europei, înscrise în patrimonial mondial UNESCO care, dincolo de picturile extraordinare, vorbesc despre o istorie în credință nebănuită a poporului român.

Vom pleca din Suceava cu un popas la Hanul Ancuței – Tupilați, han ce datează se pare încă din secolul al XVIII-lea, iar înainte de a ajunge la Brașov, ne vom opri la Monumentul de la Oituz.

Ziua a șasea o vom petrece pe Valea Prahovei: vom vizita întâi Brașovul, iar apoi vom poposi la Sinaia, la splendidele castele Peleș și Pelișor, iar apoi vom merge, dacă tot suntem în zonă, la castelul Bran.

În cea de a șaptea zi vom porni spre casă, oprindu-ne întâi la Cetatea Râșnov, mai apoi la Templul Dorințelor de la Șinca Veche, dar și la frumoasa Mănăstire Brâncoveanu.

Un traseu gândit cu atenție de Agenția de turism Ultramarin pentru a nu rata nimic din frumusețea peisajelor, dar și din magia locurilor de popas. O vacanță de vară neasemuit de frumoasă, așa cum era în copilărie.

Programul detaliat al excursiei poate fi găsit aici: http://www.ultramarintm.ro/d1059/iubeste-romania-ta/intre-legenda-si-credinta.html

1 COMENTARIU

  1. …această poză cu peisajul montan şi biserica o recunosc ca fiind dintr-o carte poştală chiar din anii’60, dar nu color. Cartea poştală este din Alpii Austrieci !!! Oare ROMÎNIA NU ARE LOCURI MINUNATE PENTRU PROMOVAREA TURISMULI ???

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Integrare educațională non-formală prin programul „Sâmbăta elevilor la UVT”, dedicat cultivării motivației de a învăța

Universitatea de Vest din Timișoara a lansat începând cu anul universitar 2024-2025, programul „Sâmbăta elevilor la UVT”, program care constă în derularea de activități...

REVELION 2024-2025 31 decembrie 2024, Piața Victoriei

Programul artistic al trecerii dintre ani este deja finalizat. Ba mai mult decât atât chiar și zilele ce urmează au un program pentru atunci...

Citește și :