Intelectual timișorean, celebru pentru implicarea în Revoluția din ’89 – acuzații dure la adresa unui grup ,,conspirativ”

489

Gelu Voican Voiculescu, cercetat penal în Dosarul Mineriadei, a fost ales vineri director al Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, insituţie subordonată Senatului.

Surse interne au declarat că fostul director, timișoreanul Claudiu Iordache, a fost schimbat după o acţiune în forţă a grupării: Cazimir Ionescu, Gelu Voican Voiculescu, Vasile Cuteanu, Răzvan Teodorescu.

Salariul lui Gelu Voican Voiculescu este de 7.359 de lei lunar.

Claudiu Iordache a fost schimbat vineri din funcţia de director al Institutului Revoluţiei Române din 1989 (IRRD), „după o acţiune în forţă“, au declarat surse din conducerea instituţiei pentru „Adevărul“. În locul său a fost numit Gelu Voican Voiculescu, cercetat în dosarul Mineriadei pentru crime împotriva umanităţii.

IRRD are un soi de conducere colectivă: un Colegiu Naţional, condus de fostul preşedinte Ion Iliescu, alături de alţi 25 de membri, printre care: Gelu Voican Voiculescu, Cazimir Ionescu, Răzvan Teodorescu, Vasile Cuteanu, Eugenia Iorga. Conform legii, Colegiu Naţional alege un director pe o perioadă de 5 ani. Mandatul lui Claudiu Iordache, unul dintre liderii Revoluţiei de la Timişoara, expira în 2019, au declarat pentru „Adevărul“.

Vineri, Colegiul Naţional a decis să-l schimbe din funcţie pe Claudiu Iordache şi să-l numească director pe Gelu Voican Voiculescu.

„A fost o acţiune în forţă, abuzivă. Gruparea formată din Voican Voiculescu, Cuteanu, Cazimir Ionescu şi Răzvan Teodorescu a inventat un raport despre activitatea IRRD şi l-au dat jos pe Iordache, persoană cu rol determinant la Revoluţie. Încă un aspect: Voican Voiculescu şi Cazimir Ionescu nu treceau cu lunile pe la şedinţele Institutului, dar de la începutul anului au fost nelipsiţi, ba chiar au format şi un grup de analiză a activităţii IDDR“.

Ieri 30 martie 2018, membrii Colegiului Național al Institutului Revoluției Române l-au destituit pe Claudiu Iordache din fruntea acestui institut, numindu-l în loc pe Gelu Voican Voiculescu. Domnul Claudiu Iordache anunță pe blogul propriu:

~~ Astăzi, 30 martie 2018, la ordinul președintelui Ion Iliescu, membrii Colegiului Național al IRRD au hotărât, după o formulă amintind de NKVD-ul sovietic, demiterea lui Claudiu Iordache de la conducerea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989 și numirea lui Gelu Voican Voiculescu! A existat un scop nici măcar ascuns: încercarea de a acapara resursele, sediul și activitatea de cercetare a IRRD pentru a le pune la dispoziția unei Asociații „Revoluția 30”, ce ar urma, în anul aniversar 2019, să facă trecerea spre un partid al “foștilor” din jurul președintelui Iliescu! Am căutat continuu să nu permit deriva unui Institut de cercetare istorică înspre o oficină politică! Această coabitare s-a frânt atunci când istoricul Constantin Corneanu, angajat al Institutului, a scris într-o carte a sa: „Ion Iliescu, liderul Revoluției Române!” L-am întrebat dacă nu cumva își compromite cercetarea, știindu-se că Ion Iliescu nu a fost la Timișoara în 16 decembrie, nu a fost în 17 decembrie, nu a fost în 20 decembrie, nu a fost în 21 decembrie la Lugoj, la Arad, la Cluj, la Sibiu, la Brașov, la București… Din acel moment Grupul de București: Emil Cuteanu, Cazimir Ionescu, Eugenia Iorga, Răzvan Theodorescu, a făcut eforturi brutale să mă constrângă să părăsesc Institutul. Au reușit astăzi, 30 martie 2018, cu susținerea neașteptată a membrilor Colegiului Național din Grupul de Timișoara, foștii mei „camarazi” Adrian Sanda, Emil Vlădesan – cu excepția lui Ioan Savu!

După ce a devenit public Comunicatul Procuraturii privind tragerea la răspundere pentru victimele de după 22 Decembrie 1989 ora 17, a celor care preluaseră conducerea țării în 22 Decembrie la prânz, Grupul de București din Colegiul Național și-a întețit atacurile asupra mea, reproșându-mi că Institutul nu le-a luat apărarea!

Urmare a celor întâmplate am trimis înspre Președintele României, dl Klaus Iohannis, o Scrisoare prin care i-am solicitat intervenția pentru verificarea meritelor reale ale membrilor Colegiului Național IRRD în Revoluția din Decembrie 1989, întrucât mulți dintre ei sunt implicați în procese penale: Dosarul Revoluției, Dosarul Mineriadei 13-13 iunie 1990, ori au certificat de colaborator al Securității eliberat de CNSAS! ~~

surse: evz.ro contributors.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.